Ingezonden persbericht

U.C. Face Off hofleverancier Nederlands Team Floorball

GRONINGEN, 20020506 -- Met vier spelers is het Groningse U.C. Face Off hofleverancier van het vorig jaar opgerichtte Nederlands Team Floorball. Dit nationale team zal van 19-25 mei voor het eerst in de geschiedenis deelnemen aan het WK Floorball in Helsinki.

De Groningse studenten-unihockeyclub U.C. Face Off maakt met trots bekend dat vier van haar spelers zijn geselecteerd voor het Nederlands Team Floorball. Dit nationale team zal voor het eerst in de geschiedenis deel gaan nemen aan het Wereldkampioenschap Floorball, dat dit jaar wordt gehouden in het Finse Helsinki van 19 tot en met 25 mei 2002. Floorball, de grootveld-variant van het in Nederland steeds populairder wordende unihockey, is in ons land een relatief nieuw fenomeen. Zo is door de Nederlandse Floorball en Unihockey Bond (NeFUB) het afgelopen jaar met groot succes voor het eerst een nationale floorball-competitie georganiseerd. De sport is een uit Scandinavië overgewaaide zaal-variant van het ijshockey. Floorball wordt gespeeld met vijf veldspelers en een keeper op een speelveld omgeven door een boarding. Als gevolg van de groei die de sport de laatste tijd heeft doorgemaakt is dit jaar besloten een Nederlands team af te vaardigen naar het Wereldkampioenschap. Na een voorselectie is uiteindelijk een definitieve ploeg gevormd bestaande uit zestien veldspelers en twee keepers. U.C. Face Off is hierin hofleverancier met vier geselecteerde spelers: de verdedigers Pepijn Gielkens en Johan Kruseman en de aanvallers Corstiaan Kuijvenhoven en Roland Vélu.

Johan Kruseman over zijn selectie in het Nederlands team: "Het is zeer bijzonder om bij de eerste generatie van een sport te horen. Je richt je eigen vereniging op, neemt deel aan de eerste nationale competitie, zit in de eerste nationale selectie, speelt de eerste interlands van Nederland en staat straks voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis met het Nederlands Floorball Team op het WK. En dat alles in een periode van nog geen 5 jaar. In de zomer van vorig jaar is definief besloten met Nederland deel te nemen aan het WK in Helsinki, waarna in september de voorlopige selectie werd gemaakt. In de laatste negen maanden hebben we een hecht team weten te formeren. Technisch zullen we nog onder doen voor de meeste tegenstanders op het WK, maar tactisch staat er een sterk team. Ik heb dan ook al het vertrouwen dat Nederland zijn naam zal vestigen in de internationale unihockeywereld en dat we bij de bovenste helft zullen eindigen."

U.C. Face Off wenst het Nederlands Floorball Team veel succes bij hun debuut op een internationaal kampioenschap!



Ingezonden persbericht