Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 6-05-2002
1e Persbericht 6 mei 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van diefstal GSM aangehouden In een horecagelegenheid aan de Vestdijk zijn zondagavond een 20-jarige en een 23-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Zij worden verdacht van het wegnemen van een mobiele telefoon uit een jaszak van een 24-jarige Eindhovense eerder die avond in een horecagelegenheid op het Stratumseind. Bij de verdachten werden twee GSMs aangetroffen, waaronder die van het slachtoffer. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf een parkeerplaats aan de Bomansplaats is zondag tussen 10.30 en 23.30 uur een zwarte Renault Twingo met het kenteken 44-GL-BX gestolen.

Helmond: Onder invloed
Op de Rijpelbaan is maandagochtend rond 1.10 uur een 25-jarige automobilist uit Helmond betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,45 uit. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aanhangwagen met koper weggehaald
Vanaf een bedrijfsterrein aan de 2e Indumaweg is tussen zaterdag 17.00 uur en zondag 17.00 uur een aanhangwagen met een nog onbekende hoeveelheid koper weggenomen. De dader kwam op het terrein door een toegangspoort open te breken.

Aarle Rixtel: Automobilist onder invloed rijdt door na aanrijding Een politiesurveillance zag op de Dorpsstraat rond 2.30 uur een 40-jarige automobilist uit Helmond tegen een geparkeerde auto botsen en doorrijden. Hierop werd de automobilist op de Klokstraat aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man teveel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,55 uit. Hij kreeg een rijverbod van acht uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Automobiliste onder invloed rijdt door na aanrijding Op de Prins Bernhardstraat is zondagavond rond 21.30 uur een 34-jarige automobiliste uit Duiven betrokken geraakt bij een aanrijding met een 52-jarige automobilist uit Eindhoven. De vrouw is na de aanrijding doorgereden. Beide voertuigen liepen materiële schade op. De Eindhovenaar is de vrouw gevolgd en heeft haar gevraagd om de zaak samen op te lossen. Tot drie keer toe ging de vrouw er van tussen. De benadeelde schakelde vervolgens de politie in waarop zij rond 22.13 uur op een parkeerterrein aan de Nobisweg aangehouden kon worden. Uit onderzoek bleek dat de vrouw teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,80 uit. Ze kreeg een rijverbod van negen uur en haar rijbewijs wordt ingevorderd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bakel: Brand in kadaverkoeling
In een kadaverkoeling op een terrein aan de Rootvlaas is zondag rond 18.15 uur brand ontdekt door een politiesurveillance. De brandweer werd direct ingeschakeld. De politie was reeds met een in het politievoertuig aanwezige poederblusser aan de slag gegaan. De brandweer heeft de brand uiteindelijk in zijn geheel gedoofd. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting in de kadaverkoeling.

Heeze: Automobilist komt tegen schuur tot stilstand Op de Leenderweg is zondag rond 20.10 uur een 34-jarige automobilist uit Eindhoven gewond geraakt. De man reed over de Leenderweg en is in een bocht de controle over zijn voertuig verloren. Hierdoor botste hij aan de linkerkant van de weg frontaal tegen een schuur. De man is met verwondingen in zijn gezicht en een sleutelbeenbreuk overgebracht naar het Màxima Medisch Centrum in Eindhoven. Het vermoeden bestaat dat de man teveel heeft gedronken. Bij hem is een bloedproef afgenomen voor verder onderzoek.

Hulsel: Onder invloed
Op de Willibrordlaan is zondag rond 22.40 uur een 24-jarige automobilist uit Reusel aangehouden. De man was kort daarvoor betrokken bij een aanrijding met een personenauto op de T-splitsing Willibrordlaan De Hoef en had teveel gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,80 uit. Hij kreeg een rijverbod van negen uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Reusel: Onder invloed
Op de Lensheuvel is zondagavond rond 19.00 uur een 54-jarige automobilist uit Hapert betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,15 uit. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Autobranden
Op de Langendonksedijk en op de Straten heeft de brandweer maandagochtend tussen 1.30 en 2.20 uur een autobrand geblust. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Veldhoven: Brand in bovenwoning
Op de Dorpsstraat is maandagochtend rond 1.00 uur brand ontstaan in een bovenwoning. Omstanders hadden reeds geprobeerd om de brand te blussen. Er was veel rookontwikkeling waardoor ze niet konden controleren of nog iemand binnen was. De brandweer heeft de brand uiteindelijk geblust en trof in de woning nog een 21-jarige bewoonster aan. Zij lag te slapen in de woning tijdens de brand. De vrouw is ter observatie opgenomen in het Catharinaziekenhuis. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Veldhoven: Getuigen gezocht van val bromfietser Op de Zittard is zondagmiddag rond 15.00 uur een 16-jarige bromfietser uit Eindhoven ten val gekomen. De bromfietser moest uitwijken voor de bestuurster van een grijze auto die vanaf de Eindhovensebaan de Zittard opreed. Door de val heeft hij zijn pols gebroken. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Mogelijk heeft de bestuurster van de grijze auto niet gezien dat de bromfietser gevallen is na zijn uitwijkmanoeuvre. De politie wil dan ook graag in contact komen met deze bestuurster en mogelijke andere getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de afdeling Veldhoven via 0900-8844.