Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 6/5/2002
Auteur: Carel Bouman

Zoon mishandelt vader

Gistermiddag rond tien over vier hebben agenten in Hilvarenbeek een 21-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van zijn 50-jarige vader. Dit feit pleegde de verdachte terwijl hij onder invloed van verdovende middelen was. Tijdens het overbrengen naar de politieauto pleegt de man ook vernielingen aan de auto van zijn vader.

Poging tasjesroof Oisterwijkse vrouw

Gistermiddag tussen kwart voor zes en vijf voor zes werd aan een parkeerplaats aan de Hoogstraat in Oisterwijk een 76-jarige vrouw uit die plaats bijna van haar tas beroofd. De vrouw wil een tas uit de kofferbak van haar auto halen. Een tot nu toe onbekend gebleven man vraagt de vrouw hoe laat het is. Zij geeft de man antwoord maar die blijft staan en op een gegeven moment probeert hij de handtas uit de handen van de vrouw te trekken. Die zet het op een gillen en houdt haar tas goed vast. Hierop vlucht haar belager weg en stapt verder op in een gereedstaande auto.

Tilburger van mobiele telefoon beroofd

Gistermiddag rond vijf uur werd aan de Korvelseweg in Tilburg een 43-jarige man uit deze stad van zijn mobiele telefoon beroofd. De man fietste over de Korvelseweg en was mobiel aan het bellen toen twee tot nu toe onbekende knapen tijdens het voorbijrijden de telefoon van de man uit de handen rukten.

Gesignaleerde Tilburger aangehouden

Vannacht om kwart over twee hebben agenten aan de Langendijk in Tilburg een 30-jarige man uit deze stad aangehouden. De man stond gesignaleerd in verband met een op 13 maart door hem gepleegde winkeldiefstal aan de Besterdring in Tilburg. Daar ging de man er met acht pakken koffie aan de haal. Hij werd ingesloten. De Officier van Justitie had de aanhouding buiten heterdaad van de Tilburger bevolen.

Tilburger aangehouden voor
mishandeling van Ieren

Vanmorgen om tien voor vijf hebben agenten aan de Paleisring in Tilburg een 32-jarige inwoner van deze stad aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van twee Ieren (31 en 34jaar oud). De Ieren waren met zn vieren in de Tilburgse binnenstad op stap geweest. Als ze buiten op een taxi staan te wachten komt er een vrouw met lang blond haar langs lopen. Een van de Ieren roept hallo tegen die vrouw naar het café loopt waar de Ieren eerder vandaan kwamen. Dan komt er een man uit dat café lopen, gaat naar de Ieren en geeft de 31-jarige Ier een klap in het gezicht. Later komen er nog twee mannen en een hond, vermoedelijk een pittbull, uit dat café en krijgt ook de 3-jarige Ier een klap en bij de hond hem in een been. Als deze Ier aan zijn belagers wil ontkomen rent hij weg in de richting van een terras en pakt een stoel om hiermee de hond op afstand te houden. Tijdens dit rennen springt de hond in de nek van de man en bijt de Ier een stuk uit het rechteroor. In het ziekenhuis blijkt later dat ze het afgebeten stuk oor niet kunnen hechten. Ook de andere Ier wordt in het ziekenhuis nader aan de verwondingen onderzocht. De aangehouden Tilburger wordt door de Ieren herkend als de man met de hond. Bij de Tilburger wordt ook nog een busje met vermoedelijk CS-gas in beslaggenomen.

Tilburger ontkomt aan openlijke geweldpleging

Gistermiddag tussen vijf voor drie en vijf over drie werd op de Rijksweg A 58 een 26-jarige Tilburger belaagd door de zes inzittenden van drie autos, die met kettingen en stalen buizen op de auto van de Tilburger inslaan. Door snel weg te rijden weet te Tilburger erger te voorkomen. De Tilburger die vanaf de Kempenbaan in Tilburg de Rijksweg A58 in de richting Breda opreed kreeg bij het invoegen op deze weg problemen met medeweggebruikers. Als de Tilburger zijn auto bij de afslag Gilze Rijen aan de kant zet komen uit de bij het eerdere incident betrokken autos zes mannen die met kettingen en stalen pijpen tegen de auto van de Tilburger sloegen.

Container in brand gestoken

Vannacht rond vijf over drie werd aan de Groenstraat in Udenhout een container die naast een opslagloods stond vermoedelijk in brand gestoken. In de opslag stonden onder andere tuinmachines en een kunststof tank met daarin 2000 liter chloor. De opslag brandde helemaal uit. De plastic chloor tank raakte wel beschadigd, maar en kwam geen chloor vrij bij de brand.

Met drank op achter het stuur

Gistermiddag om drie uur hebben agenten aan de Stationsstraat in Tilburg een 22-jarige Poolse man aangehouden. Hij blijkt iets te veel gedronken te hebben. De Pool betaalde een geldboete van 290 euro en kreeg een rijverbod van drie uren.