Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-05-2002
Persberichten district Rijn &Venen, 10.45 uur

Woonboot losgeslagen

LOENEN AAN DE VECHT Op zondag 5 mei is een woonboot door de golfslag van een langsvarend jacht losgeslagen.

Rond 09.45 uur kreeg de politie de melding dat de brugwachter van Vreeland een jacht had tegenhouden. Dit omdat het jacht veel te snel door de Vecht had gevaren, waardoor een woonboot was losgeslagen. De politiemensen gingen naar de aan de Oud Over losgeslagen woonboot. De 57-jarige eigenaar was er met behulp van buren inmiddels in geslaagd de boot weer aan te meren. Hij moet nog bekijken of de waterleiding- / gas- en elektra-aansluitingen geen schade hebben opgelopen.

De hevige golfslag bleek te zijn veroorzaakt door een met ongeveer 20 km/u langsvarend jacht dat werd bestuurd door een 29-jarige toerist uit Mitra. Op de Vecht geldt een maximum vaarsnelheid van 6 km/u. Hij had zijn jacht gehuurd en van de verhuurder vernomen dat hij overal in Nederland 20 km/u mocht varen, met uitzondering van de Amsterdamse grachten. Hij was zich dan ook van geen kwaad bewust. Mocht de woonboot schade hebben opgelopen dan zou de eigenaar zich in verbinding stellen met de jachtverhuurder. De toerist heeft zijn reis met aangepaste snelheid voortgezet.

Vrouw aangereden

WOERDEN Op zondag 5 mei is een voetgangster door een automobilist aangereden.

Rond 15.40 uur wilde een 22-jarige automobilist uit Woerden op de Hobbemastraat zijn auto achteruit uit een parkeerplaats rijden. Hij zag dat achter hem een auto stopte en dat iemand uit deze auto stapte. Vervolgens zag hij iemand langs zijn auto lopen en ging er van uit dat het de uitgestapte passagier betrof. Hij reed daarna zachtjes achteruit, maar hoorde daarop een klap. Hij bleek een 87-jarige vrouw uit Woerden te hebben aangereden. De vrouw is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een getuige van het ongeval bevestigde dat de auto inderdaad met zeer geringe snelheid achteruit was gereden.

Automobilist onder invloed

WOERDEN In de nacht van zondag 5 op maandag 6 mei is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 00.30 uur controleerden politiemensen op de M.A. Reinaldaweg een 44-jarige automobilist uit Oudewater. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,55 promille, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man was in 2001 al eerder voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden en naar aanleiding daarvan was zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Buiten het feit dat proces-verbaal voor het rijden onder invloed wordt opgemaakt, gebeurt dit ook voor het rijden zonder rijbewijs.