International Data Corporation Benelux

Keywords: keywords

IDC PRESS RELEASE

Langzame Adoptie van Innovatieve Supply Chain Oplossingen

Amsterdam, 2 mei 2002 - ERM leveranciers lijken de slag in Supply Chain Management (SCM) software te winnen van de gespecialiseerde SCM leveranciers. Met name SAP profileert zich als de grote winnaar. Ook de supply chain dienstenleveranciers zetten hun kaarten massaal op SAP. Voor de IT dienstenleveranciers wordt het steeds moeilijker zich van de rest te onderscheiden. De meeste projecten worden gewonnen binnen de bestaande ERM customer base.

Gemeten naar licentieomzet is SAP veruit de grootste software speler in de Nederlandse SCM markt. Het marktaandeel van ERM leveranciers als SAP, Baan en Oracle op de Nederlandse markt is groeiende door hun toenemende activiteiten op SCM-gebied. I2 neemt als SCM-specialist een sterke vierde plaats in.

Alle IT dienstenaanbieders promoten hun visie op de netwerk economie, of de virtuele supply chain, zodat dit tot algemeen geloof wordt verheven. Echter, momenteel concentreren de meeste projecten zich nog vooral binnen de muren van de organisatie. De meest innovatieve supply chain projecten richten zich op de integratie tussen verschillende organisaties in dezelfde bedrijfskolom, maar zulke oplossingen vertegenwoordigen nog steeds een klein aandeel in de brede markt voor supply chain oplossingen. Bij de meeste aanbieders vertegenwoordigen ERM diensten, welke ook relevant zijn voor supply chain issues, een groot omzetaandeel.

De in dit persbericht weergegeven Leadership Grid van IDC geeft inzicht in de onderlinge positionering van de aanbieders op de Nederlandse IT dienstenmarkt. De x-as weerspiegelt de afstemming op de huidige marktbehoeften en de y-as illustreert de mogelijkheid om marktaandeel te winnen. De IT dienstverleners zijn hier gegroepeerd op basis van hun marktpositionering. Hiermee onderscheidt IDC 5 coherente groepen:


1. Leading Management Consultants

2. Leading System integrators and outsourcers
3. Runners-up Management Consultants

4. Specialized Service Partners

5. Companies in Market Development

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

IDC Benelux
Stan Koeleman (Research Analyst Services)

+ 31 (0) 20 4089551

Paula Breedveld (Senior Analyst Software)

+31 (0) 20 4089513

Elena Bytsjichina (Sales support)

+31 (0) 204089509

Margreet ten Hoope (PR Coordinator)

+ 31 (0) 20 4089533

Algemene informatie over dit rapport
Het rapport " SCM Solutions Vendors in the Netherlands - A Competitive Analysis" (IDC#NL39H) geeft een duidelijk inzicht van de competitie op de Nederlandse markt voor supply chain oplossingen. Het rapport omvat een analyse van de top software en services vendors, met onder andere IDC's rankschikking en de positionering en de trends onder de aanbieders. Verder bevat dit rapport profielen van de belangrijkste software en services vendors.
Dit rapport maakt deel uit van het "Dutch eSolutions" programma en is verkrijgbaar bij IDC Benelux.

Algemene informatie over IDC
IDC Benelux is de expert bij uitstek op het gebied van onderzoek en marketingadvies in de markt voor informatie- en communicatie technologie (ICT). Zij levert betrouwbare, high impact informatie en advies op het gebied van ebusiness, Internet en technologie wat organisaties kan helpen bij het maken van verantwoorde, zakelijke beslissingen. IDC Benelux heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van wereldwijde marketing en trends en analyseert business strategieën, technologieën en leveranciers door gebruik te maken van betrouwbare marktgegevens. IDC Benelux is als enige in staat om lokaal onderzoek aan te bieden voor de belangrijkste nationale markten. IDC's marktinformatie biedt eindeloze mogelijkheden. Haar klanten bestaan uit 's werelds grootste ICT leveranciers, ICT organisaties, ebusiness bedrijven en de financiële wereld. Meer informatie is te vinden op http://www.idcresearch.nl

IDC is een dochteronderneming van IDG, 's werelds grootste organisatie op gebied van ICT media en onderzoek.

All product and company names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders.

Copyright IDC, 2001. Unauthorized use is strictly forbidden.