Korps: Groningen, plaats: Groningen 6-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 6 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: man in gestolen auto aangehouden
De politie heeft zondagochtend in de Helper Kerkstraat een 37-jarige man uit Groningen op verdenking van diefstal van een auto aangehouden. De agenten troffen de verdachte in de personenauto aan. Uit onderzoek bleek dat het voertuig twee weken geleden in de stad was gestolen. Ook constateerde de politie dat de kentekenplaten waren vervalst. De verdachte is ingesloten.

Groningen: motorrijdster rijdt onder invloed
De politie heeft zondagnacht aan de Westerbinnensingel in Groningen een 40-jarige motorrijdster aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw bleek 2.2 promille in haar bloed te hebben. Haar rijbewijs is ingevorderd. De motorrijdster mocht met een dagvaarding op zak het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: automobilist onder invloed
Op de Kerklaan te Haren is zondagnacht een 32-jarige man uit Zuidlaren door de politie voor rijden onder invloed aangehouden. De Harenaar bleek 1.1 promille in zijn bloed te hebben. Daarnaast reed hij zonder geldig rijbewijs in zijn auto. De verdachte kreeg een dagvaarding uitgereikt, waarna hij het politiebureau kon verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw beroofd van portemonnee
In de Noorderstationstraat is een 20-jarige vrouw uit Groningen beroofd van haar portemonnee. De vrouw was op weg naar huis toen een bestuurder van een bromfiets haar tot stoppen dwong. De vrouw moest van de man haar portemonnee afgeven. Toen dit kennelijk niet snel genoeg ging, dreigde de man met een scherp voorwerp. Met de portemonnee van het slachtoffer is de verdachte vervolgens weggereden. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving.

Groningen: vrouw slaat werknemer supermarkt met fles De politie heeft zondagmiddag aan het A-Kerkhof een 50-jarige vrouw uit Groningen voor mishandeling en vernieling aangehouden. De vrouw bleek kort daarvoor een werknemer van een supermarkt met een fles drank op het hoofd te hebben geslagen. Vervolgens had zij de fles drank op de grond kapot gegooid. Bij haar aanhouding gedroeg de vrouw zich ook recalcitrant door in de mouw van de jas van een van de agenten te bijten. De verdachte is door de politie verhoord. Zij mocht met een dagvaarding op zak het politiebureau verlaten.

Groningen: eenzijdig ongeval met letsel
Zondagavond is bij de onderdoorgang aan het Kajuit te Groningen een 16-jarige jongen uit Groningen gewond geraakt, nadat hij met zijn bromfiets ten val was gekomen. Hierbij liep de jongen handletsel op en is hij naar het ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk is een blokkering van het voorwiel van de bromfiets de oorzaak van de val.

Groningen: man vernielt ruiten abri
Zondagavond heeft de politie op de Coehoornsingel te Groningen een 28-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor vernieling. De man had kort daarvoor een abri op het Gedempte Zuiderdiep vernield. Op aanwijzing van enkele getuigen kon de man uiteindelijk worden aangehouden. De man bleek onder het bloed te zitten en is in het politiebureau behandeld aan zijn verwondingen. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: man aangehouden voor inbraak rondvaartboot De politie heeft zondagavond een 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak in een rondvaartboot, gelegen in het verbindingskanaal aan de Stationsweg. De verdachte bevond zich nog op de boot. De dader had zich op nog onbekende wijze toegang verschaft tot de boot. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Vledderveen: drie gewonden bij éénzijdig ongeval Bij een verkeersongeval op de Waterschapsweg in Vledderveen zijn zondagavond drie mensen gewond geraakt. De slachtoffers zaten in een auto bestuurd door een 18-jarige man uit Alteveer. Die raakte vermoedelijk door een te hoge snelheid de controle over zijn auto kwijt en kwam naast de weg terecht. Daar schampte hij een lantaarnpaal en belandde daarna met de auto in een sloot. De bestuurder liep bij het ongeluk armletsel op en moest door brandweer in samenwerking met ambulancepersoneel uit de wagen worden gehaald. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Twee passagiers van de man, een 18-jarige man uit Stadskanaal en een 16-jarige jongen uit Alteveer, konden zelf uit de zwaar beschadigde auto komen. Ze liepen kneuzingen en een hersenschudding op en zijn eveneens naar een ziekenhuis gebracht. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Veendam: dronken man gewond
Een 36-jarige man uit Veendam is zondagavond gewond geraakt op het Boven Oosterdiep in Veendam. De man, die in zwaar beschonken toestand verkeerde, is vermoedelijk met zijn fiets komen te vallen. Hij liep daarbij een fikse hoofdwond op en moest voor behandeling naar een ziekenhuis worden gebracht. Van de politie kreeg hij een bekeuring wegens openbare dronkenschap.

Sappemeer: mannen aangehouden na bedreiging en vernieling In de Kleinemeersterstraat in Sappemeer heeft de politie zondagmiddag een 26-jarige man uit Hoogezand en een 35-jarige man uit Sappemeer aangehouden. Beide mannen kregen om nog onduidelijke reden onenigheid met elkaar bij de woning van de Sappemeerster aan de Kleinemeersterstraat. Daarbij dreigde de bewoner met een windbuks. De man uit Hoogezand wond zich daar zo over op dat hij een raam van de woning van de Sappemeerster insloeg. Ook vernielde hij een raam van een andere woning in de buurt. Tevens koelde de man zijn woede op een geparkeerde auto. Daar vernielde hij een ruitenwisser van en schopte tegen de auto aan. Beide mannen werden door de politie meegenomen naar het bureau. Na verhoor zijn ze heengezonden. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt. De windbuks van de man uit Sappemeer is door de politie in beslag genomen.

Noordbroek: inbreker aangehouden
De politie heeft zondagnacht in het verenigingsgebouw van een sportvereniging aan de Hoofdstraat in Noordbroek een 35-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen een deur van het gebouw openstaan en troffen in het pand de Hoogezandster aan. De man was druk bezig met het frituren van snacks en had inmiddels een aantal drankjes genuttigd. Tevens was hij in het bezit van een fles jenever die hij had weggenomen. Bij het gebouw werd de fiets van de verdachte aangetroffen. In een tas aan de fiets bleken diverse goederen uit het gebouwtje te zitten waaronder frituurvet en etenswaren. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Hij heeft inmiddels verklaard zeker zes keer eerder in het pand te hebben ingebroken.

Harkstede: vrouw aangehouden
Op het terrein van een manege aan de Hoofdweg in Harkstede heeft de politie zondagmiddag een 42-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw had de beschikking over een paardentrailer van een 47-jarige vrouw uit het Duitse Steinhagen en weigerde de trailer aan de rechtmatige eigenaresse terug te geven. Tijdens een bemiddelingspoging van de politie bleek de trailer inmiddels te zijn verdwenen. Daar werd de Groningse aangehouden voor verduistering. Eenmaal aan het bureau verklaarde de vrouw bereid te zijn de trailer af te staan ten behoeve van de Duitse eigenaresse. Die zag daarop af van het doen van aangifte. Kort daarna werd de trailer door de politie aangetroffen bij een boerderij in de buurt van de manege. Na overdracht van sleutels en papieren kon de Duitse vrouw de trailer mee terug nemen naar Duitsland.

Uithuizen: fietsendieven aangehouden
Zondagavond heeft de politie op de Havenweg in Uithuizen een 20-jarige man en een 21-jarige man, beiden uit de gemeente Eemsmond aangehouden. Beide mannen reden op een fiets op de rijbaan van de provinciale weg N999. Op die weg mogen geen fietsers en bromfietsers rijden. Tijdens een gesprek met de beide mannen bleek dat ze over de herkomst van de fietsen waarop ze reden geen redelijke verklaring kon geven. Ze werden meegenomen naar het politiebureau waar bij onderzoek bleek dat de mannen de fietsen hadden gestolen bij het NS station in Uithuizen. Tevens bleek de 20-jarige verdachte in het bezit te zijn van een kleine hoeveelheid harddrugs. Beiden verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Foxhol: fietsendief aangehouden
Op de Gerrit Imbosstraat in Foxhol heeft de politie zondagmiddag een 23-jarige man uit Foxhol aangehouden. De man liep te zeulen met een fiets die hij bleek te hebben gestolen bij het NS station in Foxhol. Hij bekende de diefstal en werd meegenomen naar het bureau. Daar bekende hij ook in het weekend van 27 april een ruit van een supermarkt in Foxhol te hebben ingegooid. Na verhoor is de man heengezonden. De gestolen fiets bleek eigendom te zijn van een inwoner van Hoogezand. Die krijgt zijn fiets terug.

Mensingeweer: gewonde bij ongeval
Een 23-jarige automobilist uit Kloosterburen is zondagmorgen gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op De Meerenweg bij Mensingeweer. De reed in de richting van Mensingeweer en raakte in een bocht in een slip. De man belandde naast weg en kwam, na enkele tientallen meters door de berm te zijn gereden, in een groep bosjes tot stilstand. Hij liep nekletsel op en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. Daar bleek de man te hebben gedronken. In het ziekenhuis is van hem een bloedproef afgenomen. De auto is door bergingsbedrijf weggetakeld.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)