Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 6-05-2002
Persberichten maandagmorgen 6 mei 2002 Bert Visser 0592 - 331144 0615 - 611629

Aanrijding onder invloed

Noord Sleen Zondagavond belandde een Duits echtpaar door onbekende oorzaak op de N381 in een naast de rijbaan gelegen sloot. De 28-jarige bestuurster en haar 31-jarige echtgenoot hielden een nat pak aan dit avontuur over. Na een blaasproef bleek dat de bestuurster een alcoholpromillage van 590 ugl. in haar bloed had. Na betaling van een geldboete van 1000 euro kon men huiswaarts gaan. De auto werd zwaar beschadigd.

Autoinbraak

Hoogeveen Werd er in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in de auto van een 47-jarige Hoogevener. Door het portierslot van de auto, die geparkeerd stond op de Algol, te vernielen kon deze geopend worden waarna de radio-cd-speler werd weggenomen. Totale schade ruim 400 euro.

Woninginbraken

Assen Zondagmiddag werd er ingebroken in een woning aan de Sperwerstraat te Assen. Niet duidelijk is geworden hoe men binnen is gekomen. Uit de woning werden een videocamera, een nintendo spelcomputer + spelletjes en 2 portemonnees met een inhoud van 10 euro weggenomen.

Nieuw Buinen In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een woning aan het Zuiderdiep te Nieuw Buinen. Niet duidelijk is hoe de daders binnen gekomen zijn. Er worden een radio-cd-speler en sieraden vermist.

Schoolbrand

Emmen Zondagavond ontdekte een voorbijganger dat een lokaal van de OBS. De Brink aan de Rolderbrink in de brand stond. De brand werd door de brandweer geblust. Niet duidelijk is hoe deze brand ontstaan is. Onderzoek naar de oorzaak volgt. Schade aan het lokaal niet bekend.

Kleuter tegen voorruit

Een meisje van bijna vier jaar is zondagmiddag voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Ze was met haar hoofd op de voorruit geklapt oen de auto waarin ze zat op de Nijbracht in Emmen tegen een tegemoetkomende auto botste. Het meisje zat voor in de auto bij haar moeder op schoot. Het ongeval gebeurde toen de 52 jarige bestuurder, komende vanaf de Hondsrugweg in de bocht de controle over zijn auto verloor. Hij slipte op het gladde wegdek en botste op de andere weghelft op een auto, bestuurd door een 20 jarige automobiliste uit Coevorden. De kleuter kon na onderzoek weer naar huis.

Overigens mogen kinderen onder 12 jaar en kleiner dan 1,50 M alleen voorin zitten met een goedgekeurd autostoeltje. Kinderen die achterin de auto worden vervoerd moeten altijd de gordel dragen, bij voorkeur in combinatie met een goedgekeurde kinderstoel (verkeershandhaving.nl)

Broekendiefstal van balkon

Een 24 jarige bewoner van een flat aan de Tammingecamp in Emmen meldde de politie dat er zondagnacht drie broeken en een dekbed van de was lijn op het balkon van zijn flat waren gestolen. Volgens de man waren er ook spullen weg uit de diepvrieskist, die in een kast op het balkon stond.

Reebok gered

Met assistentie van de brandweer is maandagmorgen vroeg een reebok gered uit het water van de Drentse Hoofdvaart. Het dier zwom ter hoogte van Wittelte en zag geen kans om op de wal te komen. De brandweer heeft het vermoeide dier op ruime afstand van het kanaal weer vrijgelaten.