Partij van de Arbeid

PERS LOGBOEK

Maandag 6 mei zondag 12 mei

Maandag 6 mei
§ Klaas de Vries brengt verkiezingsbezoek aan Enschede, Doetinchemen Joure In Enschede bezoekt minister Klaas de Vries van 14.00 - 15.00 uur het winkelcentrum Deppenbroek, Rijnstraat 82. Hij zal daar worden geïnformeerd over de samenwerking tussen winkeliers, gemeente en stadswachten op het gebied van de veiligheid. Van 15.00 - 16.00 uur praat Klaas de Vries met enkele slachtoffers van de vuurwerkramp over de schadeafwikkeling. Daarna gaat hij in gesprek met het bestuur van de Belangenvereniging Slachtoffers Vuurwerkramp. Lokatie: BSVE, Boddekampsingel 89 te Enschede.

§ Eveline Herfkens in debat met Leidse politicologen Minister Eveline Herfkens gaat het debat aan met leden van de Studievereniging voor Politicologen in Leiden (SPIL). Tijdens dit debat zal worden teruggekeken op de door de minister gevoerde ontwikkelingsbeleid. De bijeenkomst begint op 19.00 op de Kaiserstraat, Leiden.

§ Margo Vliegenthart naar Tilburg en Breda
Staatssecretaris Margo Vliegenthart gaat van 11.30 tot 15.45 uur op pad met de thuiszorg en bezoekt een verzorgingshuis in Tilburg. Van 16.30 tot17.30 uur houdt zij een college. en gaat in debat met studenten en medewerkers van de faculteit verpleegkunde en fysiotherapie aan de Hogeschool in Breda. Thema: 'imago van de zorg'.

§ Staf Depla en de Dick de Cloe voeren campagne in Helmond en Asten PvdA Tweede Kamerleden Staf Depla en Dick de Cloe voeren vanaf 13.00 uur campagne in Helmond en Asten. In Helmond bezoeken zij de wijk Brandevoort en het bezoek in Asten vindt plaats onder het thema "bedrijven maken werk van zorg."

§ Karin Adelmund bezoekt Leeuwarden en Groningen Vanaf 10.15 uur bezoekt staatssecretaris Karin Adelmund in de Vrijheidswijk een digitale trapveld. Hier spreekt zij onder andere met bewoners, wijkpanelleden en stadswachten over de stedelijke vernieuwingen in Vrijheidswijk. Om 11.10 uur heeft zij een gesprek met en over allochtone jongeren. Om 16.00 bezoekt zij de Wegafarm in het Dok. De Wegafarm is een geitenboerderij waar de hele wijk van profiteert

Dinsdag 7 mei
§ Melkert bezoekt Rotterdam
Lijsttrekker Ad Melkert zal tijdens zijn bezoek aan Rotterdam onder meer om 10.15 uur een lezing houden aan de Erasmus Universiteit en om 13.30 een bezoek brengen aan de wijk Charlois waar hij twee bewoners uit deze wijk zal ontmoeten.

§ Werkbezoek Wouter Bos in Rotterdam
Staatssecretaris Wouter Bos loopt van 15.00- 19.00 uur in het kader van een 'buddyproject'mee met wijkagent Jan Kroon, georganiseerd door de PvdA-Rotterdam in Rotterdam. Ze zullen vertrekken vanaf het Wijkbureau op de Heer Bokelweg 157A.

§ Talk of the Town in Calypso Rotterdam
Op dinsdag 7 mei organiseert de Partij van de Arbeid haar afsluitende Talk of the Town bijeenkomst in Calypso, Mauritsweg 5 in Rotterdam. Het programma, mede georganiseerd door het Multi-Etnisch Vrouwennetwerk (MEV), is net als eerdere edities weer bomvol: zo zal van 20.00 tot 21.00 Tony Blair samen met Ad Melkert een publieksgesprek hebben waarbij zij ingaan op vragen van bezoekers. Na dit gesprek gaat het programma door in drie verschillende zalen en kan het publiek kiezen uit bijvoorbeeld een debat over het Nederland van nu (waar staan we en waar moet het heen? Onder andere met E-Life, Samira Abbos, Wouter Bos en Nebahat Albayrak), een interviewreeks waarbij politici mensen interviewen die iets hebben veranderd in hun omgeving/de politiek, een aantal films waarin een duidelijk beeld wordt gegeven van het Nederland van nu (zoals Roos & Rana en 30 minuten van Arjan Ederveen). Ook is er een heus achterkamertje waar het publiek 1-op-1 met een politicus kan praten en zijn er optredens, draait DJ Cassie 6 (soul en hip-hop) en worden in alle zalen de activiteiten ondersteund door het vj-duo Channel Zero.

Woensdag 8 mei
§ Wouter Bos geeft college aan Maastrichtse studenten De staatssecretaris van Financiën Wouter Bos geeft van 11.00 tot 13.00 uur aan de Universiteit van Maastricht een college over GFP 'Fiscaliteit en verkiezingen'. Locatie: Collegezaal Nieuwenhof, Zwingelput 4, Maastricht.

§ Team Adelmund bezoekt Leiden
Team Adelmund, bestaande uit staatssecretaris Karin Adelmund en de Kamerleden Jet Bussemaker, Adri Duivesteijn en Mariëtte Hamer, bezoekt een aantal projecten in Leiden Zuidwest. Om 10.00 uur bezoeken Karin Adelmund en Mariëtte Hamer De Robijn, Robijnhof 1. Ze gaan hier in gesprek over het succesvolle personeelsbeleid van deze woon-, zorg-, en diensteninstelling en over de wachtlijsten in de zorg. Adri Duivesteijn en Jet Bussemaker worden om 10.00 uur ontvangen in Buurthuis Vogelzucht, Boshuizerlaan 5. Ze gaan hier in gesprek met bewoners, vertegenwoordigers van de woningbouwvereniging over de wijkonwikkeling in het Haagkwartier.

§ 'Noordelingen' op kampanje in Fryslân
De noordelijke kamerleden Harm Evert Waalkens, Peter Rehwinkel, Bert Middel, Annet van der Hoek, Jacques Tichelaar en Tinneke Witteveen bezoeken achtereenvolgens Heerenveen, Joure en Grou. De Kamerleden gaan onder andere om 14.15 uur canvassen op de middagmarkt in Joure en om 15.30 uur wandelen met PvdA gemeenteraadsleden langs de "kantorenstraat". De fractieleden Arend Duiker en Lykele Buwalda zullen de nodige informatie geven omtrent de werkgelegenheid die zich hier ontwikkelt.

§ Marleen Barth en Jeroen Dijselbloem 'spelen' in Delft PvdA Tweede Kamerleden Marleen Barth en Jeroen Dijselbloem zelf beide ouder van jonge kinderen, vinden dat veilig buiten spelen hoger op de politieke agenda moet. Zij houden een driedaagse speurtocht door Nederland, op zoek naar een antwoord op de volgende vragen: Hebben kinderen nog wel de ruimte om vrij en veilig te spelen? Hebben alle scholen wel een geschikt schoolplein, en hebben ze nog genoeg geld om dat goed te onderhouden. Wat kan het parlement doen om veilig buiten spelen te bevorderen. Woensdag 8 mei bezoeken zij de stad Delft.

Donderdag 9 mei
§ Lijsttrekker Ad Melkert naar Breda
Met staatssecretaris Rick van der Ploeg en Johan Stekelenburg, burgemeester van Tilburg, van 15.00 tot 16.30 uur.

§ Opening strandseizoen Scheveningen
Tijdens de opening van het strandseizoen op het strand van Scheveningen delen de PvdA-Spindoctors suikerspinnen uit en gaan o.a. Wouter Bos, Roos Vermeij, Marleen Barth en Nebahat Albayrak sporten.

§ Margo Vliegenthart gaat canvassen in Den Bosch Margo Vliegenthart gaat van 13.00 tot 15.00 uur canvassen op de geraniummarkt in Den Bosch.

§ Wouter Bos naar Wageningen
Staatssecretaris Wouter Bos gaat in debat met Kees Venderik (Kamerlid Groen Links) over het inkomensbeleid.. Het debat zal plaatsvinden in café Loburg om 20.00 uur in Wageningen.

Vrijdag 10 mei
§ Lijsttrekker Ad Melkert in Nijmegen en Arnhem Ad Melkert is vanaf 12.00 uur in Nijmegen. Hij ontvangt daar uit handen van de Nijmeegse wethouder Paul Depla, gedeputeerde Zuid-Holland Marnix Norder en het Tweede-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem het 'mobiliteitsmanifest'. Daarna gaat Ad Melkert naar Wolfheze. Hier brengt hij een bezoek aan de instelling van GGZ Nederland 'De Gelderse Roos'.

§ Publieksbijeenkomst in Arnhem
Van 16.00 tot 17.00 uur gaan Ad Melkert en Wim Kok met publiek uit Arnhem en Nijmegen in gesprek over actuele thema's en hun ervaringen van werkbezoeken in de laatste weken van de campagne. Locatie: Musis Sacrum, Velderbuitensingel 25 Arnhem.

§ Margo Vliegenthart bezoektGiro d'Italia in Groningen Staatssecretaris Margo Vliegenthart bezoektde Giro d'Italia in Groningen. Om 16.30 zal zij aanwezig zijn bij de ploegenpresentatie op de Martiniplaza. Zaterdag 11 mei

§ Verkiezingsmarkt Tweede Kamer
De PvdA presenteert zichzelf op de verkiezingsmarkt in de Tweede Kamer. De aanwezige kamerleden informeren bij de verkiezingskraam in de Statenpassage het publiek en delen rood-roze suikerspinnen uit. In de Troelstrazaal kunnen de bezoekers gedurende de hele dag in debat gaan met enkele prominente PvdA-politici en hun kennis over de actuele politiek en de parlementaire geschiedenis testen. Aanwezig zijn onder andere Jeltje van Nieuwenhoven, Ad Melkert, Jeroen Dijsselbloem, Eveline Herfkens, Marja Wagenaar, Rick van der Ploeg, Klaas de Vries, Omar Ramadan. Wouter Bos en Marleen Barth.

§ Margo Vliegenthart bezoektGiro d'Italia in Groningen Staatssecretaris Margo Vliegenthart bezoektde Giro d'Italia in Groningen. Om 14.00 uur geeft zij het startschot voor de proloog van de Giro d'Italia. Locatie: Martiniplaza

§ Timmermans viert uitgestelde Dag van de Arbeid in Landgraaf PvdA Tweede Kamerlid Frans Timmermans zal opzaterdag 11 mei deelnemen aan de uitgestelde 1 mei viering in het Limburgse Landgraaf.

Zondag 12 mei
§ Open dag Boerderij in Finsterwolde
Kamerlid Harm Evert Waalkens stelt in zijn woonplaats zijn eigen boerderij open. Belangstelende kunnen hier een kijkje nemen. Zijn boerderij is te vinden op Kerkeweg 3 in Finsterwolde.

§ Moederdagbijeenkomst in Leiden
Op moederdag nemen (kandidaat-) Kamerleden Marleen Barth, Roos Vermeij en Khadija Arib deel aan een politiek café. Zij gaan hier van 14.00 tot 16.00 uur in gesprek met moeders over participatie van vrouwen in de politiek.

De periode 13 mei 15 mei volgt