Politie Rotterdam Rijnmond

Bijgewerkt: 06-05-02 10:55 Ochtenduitgave maandag 6 mei 2002

VERKRACHTINGSZAAK IN OPSPORING VERZOCHT (6 mei 2002) Maandag 22 april jl. is een 11 jarig meisje uit Rotterdam in het Bergse Bos het slachtoffer geworden van een verkrachting. Het slachtoffertje wist met een aantal meisjes te ontsnappen aan het toezicht van enkele overblijf-ouders van een school aan de Mahlersingel en liep het Bergse Bos in. De meisjes kwamen bij de plek waar de Schotse Hooglanders grazen en liepen verder het bos in. In dat bos kwamen ze een man tegen die hen met z'n hoofd naar beneden passeerde. Op een gegeven moment bemerkten de meisjes hoe laat het was en namen dezelfde route terug. Ze kwamen weer langs de Schotse Hooglanders, maar die stonden nu wel erg dichtbij, waarop het 11-jarige meisje uit angst een ander pad koos, terwijl de rest van de groep langs de Hooglanders liep. Op dit pad werd ze onverwacht door een man het bos ingesleurd en werd ze gedwongen seksuele handelingen te verrichten. Hierna liep de man weg en het slachtoffertje rende hevig overstuur terug naar school.

Op het moment dat het meisje werd vastgegrepen zag ze een vrouw op een bruin paard voorbijrijden. Ze riep om hulp, maar dat werd niet gehoord. Het is mogelijk dat de vrouw de man nog heeft gezien. Verder heeft een getuige een man in de richting van de Bosweg zien rennen. Op deze weg zijn verschillende parkeerplaatsen.

Het signalement van de verdachte is: blanke man, 30 à 40 jaar oud, lang 1.65 - 1.80m, gezet postuur, met duidelijke bierbuik, kort blond dof haar, bol gezicht met grove gelaatstrekken en een dun snorretje. Hij droeg een donkere baseballpet met klep, zwart leren jack tot op de heup, zwart T-shirt met daarop een wit soort Keltisch teken. Verder had hij een gouden tand en op de rug van z'n linkerhand een tatoeage vermoedelijk in de vorm van twee halve cirkels die tegen elkaar aanliggen, met daarvoor twee puntjes, het lijkt op het cijfer 3.

De recherche van de afdeling Jeugd- en Zedenzaken van het district De Noordhoek van de politie Rotterdam-Rijnmond, verzoekt getuigen van het misdrijf, met name de vrouw op het paard, mensen die anderszins over informatie beschikken of mensen die menen de verdachte aan de hand van het signalemnt te herkennen, om contact op te nemen met voornoemde recherche op telefoonnummer: 0800-6105.

STEEKPARTIJ (6 mei 2002) Zondagavond omstreeks kwart voor elf werd in de Nozemanstraat tijdens een vechtpartij tussen twee mannen, een 27-jarige Rotterdammer met een mes in zijn been gestoken. Het slachtoffer werd door de GGD overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis. Beide mannen hadden onenigheid gekregen over het uitlenen van een videocamera. De discussie hierover ontaardde in de vechtpartij waarbij het slachtoffer werd gestoken. De andere man ging er hierna vandoor. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in.

VECHTPARTIJ (6 mei 2002) Zondagavond laat vond er bij het Centraal Station een vechtpartij plaats, waarbij een 21-jarige Rotterdammer en een 23-jarige man uit Willemstad(NB) gewond raakten. De twee slachtoffers werden om nu nog onduidelijke reden in eerste instantie belaagd door een groep van zo'n twintig personen. De twee werden hierbij mishandeld. Na enige tijd kwam er nog een groep van zo'n twintig man, die ook beide slachtoffers belaagde. De twee mannen bleken later in hun bil te zijn gestoken. Zij moesten voor behandeling naar het Dijkzigtziekenhuis worden gebracht. De politie van het district Rotterdam-Centrum is op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden.