---
VRcontext benoemt Jean Gillet tot vice-president sales en marketing

---

Brussel (B), 06/05/2002

VRcontext, de Belgische ontwikkelaar van visualisatie- en simulatiesoftware, heeft Jean Gillet aangesteld als vice-president marketing en sales. Gillet wordt verantwoordelijk voor de wereldwijde uitbouw van de commerciële strategie van de Belgische start-up die in maart zijn eerste product, Walkinside, succesvol op de markt bracht.

Als vice-president sales en marketing zal Jean Gillet (42) zich voornamelijk toeleggen op de uitbouw van een direct en indirect verkoopskanaal wereldwijd en de klantencontacten. Daarnaast zal hij het potentieel van de verschillende doelgroepen die VRcontext met zijn visualisatiesoftware viseert, in kaart brengen.

In maart 2002 bracht VRcontext de eerste versie van zijn visualisatiesoftware, Walkinside, op de markt. Die toepassing laat gebruikers toe erg complexe industriële projecten zoals kerncentrales of boorplatformen in een mum van tijd om te zetten en er letterlijk "doorheen te wandelen", zoals in videospelletjes. Sinds de lancering is de interesse voor de software sterk gegroeid. Met de benoeming van Jean Gillet wil de onderneming deze eerste commerciële successen bestendigen en een stevig netwerk uitbouwen.

Jean Gillet is alvast geen onbekende in de sector. Vooraleer hij aan de slag ging bij VRcontext, bouwde hij al een grondige ervaring in high-tech marketing en sales op. Zo begon hij zijn carrière in 1985 als product marketing manager bij SGI (Soc. de Gestion Informatique, een IBM-verdeler). In 1988 werd hij marketing communications manager bij Telinfo. Vervolgens ging hij als business development manager EMEA aan de slag bij Neurone Technologies. Van 1995 tot 2002 bekleedde hij verschillende functies bij Alcatel Cabling Systems waaronder die van export sales director.

" Ik ben altijd geboeid geweest door nieuwe technologieën. Op dat vlak is de wereld van de virtuele realiteit een van de meest recente en gesofisticeerde. Walkinside bezit zowel de technologische als commerciële troeven om het tot wereldleider in zijn productklasse te schoppen. Ik wil me in deze functie toeleggen op de uitbouw van een commercieel netwerk die dit mogelijk moet maken."

Jean Gillet studeerde af als licentiaat in de Economische Wetenschappen en behaalde een MBA International Business (Brussels European University).
---
END

---
Over VRcontext (www.vrcontext.com)
VRcontext is gevestigd in Brussel (België) . De onderneming levert geavanceerde en kostenefficiënte software die toelaat massieve 3D-modellen interactief te bezoeken. Het eerste product Walkinside breidt de functie van een 3D model uit van de ontwerpfase naar de operationele fase. De software kan gebruikt
worden voor productevaluatie, gewenningstraining, onderhoudplanning en training, veiligheidstraining, enz.
VRcontext, een privé-onderneming, stelt momenteel 6 mensen tewerk. De drie stichters hebben 57 % van de aandelen in handen. Tractebel bezit 10% . Dexia Ventures en Start-IT, beide verschaffers van risico-kapitaal hebben 33% van de aandelen. Tenslotte werd Vrcontext gesubsidieerd door het Brussels Gewest voor een bedrag van 800.000 euro. François Lagae, president VRcontext, T: 02 644 38 23, F: 02 644 36 96, E: f.lagae@vrcontext.com
Journalisten:
NewsEngine PR, Leen Dries, T: + 32 3 260 96 42, F: + 32 3 237 23 25, E: leen.dries@newsenginepr.com
Ref.:VRCO0004-1F686A