WESTPLAN INVESTORS NV

Westplan Investors introduceert 14e vastgoedfonds

Lisse, 6 mei 2002 Westplan Investors uit Lisse introduceert haar tweede vastgoedfonds van dit jaar en komt daarmee op een totaal van veertien. Het fonds, Hillside Vista Apartments CV, investeert in de bouw, verhuur en verkoop van een 212 appartementen tellend complex in Atlanta.

De inschrijving voor het fonds is nu gestart terwijl de start van de bouw verwacht wordt in juli. Het project behelst de ontwikkeling en exploitatie van 212 huurappartementen in Cobb County, onderdeel van Atlanta ten noordwesten van het centrum. De totale investering bedraagt circa US$15,500,000, waarvan Nederlandse investeerders een totaal eigen vermogen van US$3,330,000 bijeenbrengen, verdeeld in participaties van US$30,000.

Het verwachte rendement van Hiilside Vista Apartments bedraagt 22% per jaar. Volgens directeur drs. P.J.H. van Harderwijk een realistische verwachting: 'door de sterk gedaalde rente is het bijzonder aantrekkelijk om nu te gaan bouwen, bovendien profiteer je van het aantrekken van de economie bij oplevering van de woningen over 12 maanden'.

Westplan ontwikkelt dit complex met een zeer ervaren ontwikkelaar uit Atlanta waarmee bovendien al drie keer eerder is samengewerkt. Alhoewel ook de verhuur van woningen het afgelopen jaar te maken heeft gehad met een terugloop zijn de bezettingspercentages in Atlanta met 91% nog altijd gezond. Het aantrekken van de economie, dat algemeen wordt verwacht in het verloop van 2002 en 2003, zal een sterke verhuur van Hillside Vista mogelijk maken. Dat verhuurwoningen een zeer goede investering zijn, wordt onderstreept door het vorig jaar afgesloten fonds van Westplan waarbij een rendement van circa 30% per jaar is gerealiseerd voor de investeerders.

De belangstelling voor het investeren in vastgoed is groot. Het aantal inschrijvingen overtreft steeds sterker het aantal beschikbare participaties. Van Harderwijk: 'mede door de onzekerheden op de financiële markten grijpen beleggers terug naar stabiele waarden en vastgoed staat hoog op het verlanglijstje'. Westplan Investors is gespecialiseerd in vastgoed in het zuidoosten van de VS en houdt kantoor in Lisse en Atlanta, Georgia.