Gemeente Hengelo

Hengelo 200 jaar! Ontwerp GVVP ter inzage Gemeente gesloten Voorbereidingsbesluiten
Collecte Bestemmingsplannen
Raadscommissie Bouwplannen
Controle groene containers Wet milieubeheer
Tijdelijke afsluiting parkeerterreinen/-straten Verkeersbesluiten Vakantie voor gezinnen met een inkomen Werk aan de weg Speurtocht over het internet Het boek van Hengelo met korting Mededelingen 30 april 2002
Op 1 mei om 13.30 uur opent de burgemeester de tentoonstelling "200 jaar Hengelo" in de hal van het stadhuis. U bent hierbij van harte welkom. Behoort u tot de eerste 200 bezoekers van de tentoonstelling, dan ontvangt u een aardige attentie.
het stadhuis. Het boek kost 25 euro, maar inwoners van Hengelo krijgen met de (ingevulde) bon die in deze krant staat 5 euro korting. Het boek is dus vanaf woensdag 1 mei s middags te koop.

Sommige inwoners van Hengelo krijgen extra korting, zie hiervoor verderop in de advertentie.
30 april

Op dinsdag 30 april (Koninginnedag) zijn alle afdelingen van de gemeente gesloten. Let op: ook de afdeling Burgerzaken is gesloten. Op
1 mei kunt u weer aangifte doen van geboorte en overlijden. gesloten.

20 mei

Op maandag 20 mei (tweede Pinksterdag) zijn alle afdelingen van de gemeente eveneens gesloten.

30 mei WVG gesloten

Op donderdag 30 mei is de afdeling Wet Voorziening Gehandicapten gesloten.
Tot en met 11 mei 2002 wordt er niet gecollecteerd. Raadscommissie


Maatschappelijke zaken
De commissie MZ vergadert op dinsdag 7 mei vanaf 19.30 in het stadhuis. De locatie en agendapunten voor deze vergadering staan in het Hengelos Weekblad van 6 mei as.
Op 18 april was de vracht gft-afval uit de Weijinkshoek licht verontreinigd en op 22 april werd het gft-afval uit Veldwijk Noord afgekeurd. Op donderdag 2 mei en maandag 6 mei wordt in deze wijken opnieuw ingezameld. Daarbij zal extra worden gelet op de inhoud van de groene containers. Wanneer tussen het groente-, fruit- en tuinafval ander afval wordt gevonden, wordt de container niet geleegd. Tijdelijke afsluiting parkeerterreinen/-straten

Oranjekermis
Tot 7 mei 2002 zijn de volgende parkeerplaatsen/-terreinen afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer:

* Burgemeester Jansenplein

* Burgemeester Jansenstraat

* Kloosterterrein

Dit in verband met de te houden Oranje Kinderkermis 2002. Koninginnedag
Op 30 april 2002 zijn de volgende parkeerplaatsen/-terreinen afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer:

* Langestraat

* De Wetstraat (parkeerterrein en langsgelegen straat)
* Smutsstraat

* Enschedesestraat (gedeelte tussen de Nieuwstraat/Drienerstraat en de Beursstraat)

Dit in verband met de te houden activiteiten op Koninginnedag. Voor een bezoekje aan de stad adviseren wij u om lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen.
Vakantie voor gezinnen met een laag inkomen

Voor gezinnen met een laag inkomen is er ook dit jaar weer de mogelijkheid om voor een redelijke prijs een week op vakantie te gaan.

Wie komen in aanmerking?

Hengelose (éénouder-)gezinnen met een inkomen rond het bijstandsniveau. De hoogte van het inkomen, niet het soort inkomen, bepaalt of men voor deze vakanties in aanmerking komt. De vakanties zijn met name bedoeld voor gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar.

Wanneer zijn de vakanties en waar?

Er zijn 3 vakantieweken, die vallen in de periode van 12 juli tot en met 2 augustus 2002. De vakantieweken vinden plaats in Vierhouten (recreatiecentrum De Paasheuvel)) en in Schaijk (Noord-Brabant), op recreatiecentrum De Holenberg.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vakantieweken kunt u contact opnemen met dhr. A. Moviat van SCALA Welzijnswerk, telefoon 255 3086.

Speurtocht over internet


Op woensdag 22 mei kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar meedoen aan een "speurtocht over het internet". Ze moeten met behulp van internet vragen beantwoorden die nauw aansluiten op hun belevingswereld. Op een speelse manier leren kinderen hoe ze informatie van het web kunnen halen. Bovendien kunnen ze aantrekkelijke prijzen winnen.

Waar is de speurtocht?

De middag vindt plaats bij het I-punt Klein Driene, Cesar Franckstraat 36. Van 14.00 tot 15.00 uur kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar de speurtocht spelen, van 15.00 tot 16.00 uur zijn kinderen van 10 tot en met 12 jaar aan de beurt. De kosten zijn 0,50 per deelnemer. U kunt uw kind opgeven bij het I-Punt of voor meer informatie de heer Klumpers van SCALA bellen, telefoon 2553000.

Ontwerp GVVP ter inzage


Ontwerp Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan

Het Ontwerp Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan is door de gemeenteraad vrijgegeven voor inspraak. Doel van het plan is om voor alle verkeerssoorten een integraal plan voor Hengelo te ontwikkelen. Mede op basis van een inventarisatie van de huidige en te verwachten knelpunten, worden de gewenste netwerken voor openbaar vervoer, fiets en auto voor de eerstkomende tien jaar in beeld gebracht. Ook wordt een overzicht gegeven van de benodigde maatregelen om de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid van de stad te verbeteren. Het GVVP wordt een belangrijk basisdocument voor de toekomstige verkeers- en vervoersontwikkeling van Hengelo.

Samenvatting

Een samenvatting van het ontwerp GVVP kunt u downloaden van www.hengelo.nl. De samenvatting kunt u ook afhalen bij de Gemeentewinkel , telefoon 245 95 55.

Informatie en ter inzage

Het ontwerpplan ligt tot en met 5 juli 2002 ter inzage bij de Gemeentewinkel in het Stadhuis en bij de balie van de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, 1e verdieping. Gedurende deze termijn kunt u uw opmerkingen over het plan kenbaar maken aan het College van B en W, postbus 18, 7550 AA, Hengelo. Alle opmerkingen worden vervolgens geïnventariseerd en er wordt gekeken of en op welke punten het ontwerpplan aangepast moet worden. Planning is dat de aangepaste versie dit najaar weer wordt voorgelegd aan het gemeentebestuur voor de definitieve vaststelling.

Voorbereidingsbesluiten


De raad heeft in zijn vergadering van 23 april 2002, verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor:

* Seahorseterrein (gebied globaal omsloten door de Geerdinksweg en de achterzijde van de woonbebouwing aan de Woolderesweg, Curiestraat, Rümkehof en R. Kochstraat). Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 24 april 2002 voor de periode van een jaar. Besluit nr. 23681

* Begoniastraat-Tuindorpstraat (het gebied globaal omsloten door de Begoniastraat, Tuindorpstraat, spoorlijn Hengelo-Almelo en de Tulpstraat). Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 24 april 2002 voor de periode van een jaar. Besluit nr. 20886
* A. Toscaninistraat 9. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 24 april 2002 voor de periode van een jaar. Besluit nr. 21081
* De Noordelijke Spoorzone (het gebied wordt begrensd door de Enschedesestraat, de Kuipersdijk, de Parallelweg SS en de Waarbekenweg). Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 24 april 2002 voor de periode van een jaar; besluit nr. 21738

Ter inzage, bezwaar en verzoek om voorlopige voorziening

Genoemde voorbereidingsbesluiten met de bijbehorende bescheiden liggen van 1 mei tot 12 juni 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw bezwaar indienen bij de gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is ingediend en de gronden van het bezwaar. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend, kan desgewenst de president van de
Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrechtspraak, Postbus 335, 7600 AH te Almelo verzoeken de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijk verzoek moet gemotiveerd worden ingediend.
Toepassing artikel 19 lid 1 WRO en artikel 50 lid 4 WW Ten behoeve van oprichten zendmast en alle daarbijbehorende voorzieningen
Een bouwaanvraag is ingediend voor het realiseren van een zendmast en alle daarbijbehorende voorzieningen naast het omroepgebouw van TV OOST aan de Hazenweg te Hengelo. Deze aanvraag is impliciet te beschouwen als een verzoek om aan het bouwplan medewerking te verlenen met toepassing van vrijstelling ex artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50 lid 4 van de Woningwet. Voor toepassing van deze artikel 19 WRO procedure is afgezien van de inspraakprocedure. Reden hiervoor is dat het bouwplan volledig is afgestemd op het vastgestelde bestemmingsplan Westermaat Noord "TV OOST".
Het bouwplan ligt van 1 mei tot 29 mei 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het aanvragen van de benodigde verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel kunt u gedurende de inzagetermijn indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Vaststelling van het bestemmingsplan Floresstraat

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 23 april 2002, besluit nr. 21562 het bestemmingsplan Floresstraat vastgesteld. Het plan beoogt de bouw mogelijk te maken van woningen op een braakliggend voormalig schoolterrein, gelegen op de hoek Floresstraat, Balistraat en de Celebesstraat. In het plan is tevens een bestaande bedrijfslocatie in de buurt opgenomen, alsmede een deel van het openbaar gebied dat opnieuw ingericht zal worden.

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan heeft een aantal wijzigingen plaatsgevonden. Het perceel Floresstraat 45 is, in tegenstelling tot dat wat het ontwerpplan aangaf, buiten het bestemmingsplan gelaten. Verder is de bestemming "groenvoorzieningen" toegevoegd, om meer kracht bij te zetten aan de waarde van de ter plaatse aanwezige waardevolle eik. Tenslotte zijn de voorschriften aangepast aan de Hengelose methodiek van bestemmen. Ter inzage en bedenkingen
Het plan ligt van 1 mei tot 29 mei 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kan degene die tijdig zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest, schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Aangezien het een bestemmingsplan betreft dat gewijzigd door de raad is vastgesteld, kan een ieder binnen de genoemde inzagetermijn tegen de wijzigingen bedenkingen indienen bij het College van Gedeputeerde Staten.

Toepassing artikel 19 lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW

Aanvragen zijn ingediend voor:

* Potsenweg 2, oprichten van een paardenstal
* Topweg 21, oprichten van een woonhuis en de verbouw van de bestaande woning in garage

* A. Toscaninistraat 9, veranderen en vergroten woonhuis
De bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen maar stemmen overeen met de in voorbereiding zijnde bestemmingsplannen. Om vooruitlopend op het van kracht worden van de nieuwe bestemmingsplannen medewerking te kunnen verlenen aan de hierboven genoemde bouwplannen met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50 lid 4 Woningwet, zijn burgemeester en wethouders van plan de daarvoor benodigde verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij het College van Gedeputeerde Staten.
Ter inzage en zienswijze
De bouwplannen liggen van 1 mei tot 29 mei 2002 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, kamer 115, Reitzstraat 15. Eventuele zienswijze tegen het voornemen tot het aanvragen van de benodigde verklaring van geen bezwaar kunt u van 1 mei tot 29 mei 2002 indienen bij het College van B en W, Postbus 18,
* Krabbenbosweg 300, oprichten tuinhuisje
* Louis Bouwmeesterstraat 92, plaatsen dakkapel
* Marterstraat 90, plaatsen dakkapel

* Stockholmstraat 102, plaatsen dakkapel

* Tulpstraat 27, plaatsen dakkapel

* Vockersweg 6, oprichten tuinhuisje

* Arubastraat 66, oprichten garage

* Boekweitweg 28, veranderen en vergroten woonhuis
* Breemarsweg 415, oprichten woonhuis

* Diamantstraat 8, plaatsen tent (tijdelijk tot 1 juli 2002)
* Dinant Dijkhuisstraat 9, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Emmaweg 14 - 16, veranderen winkel in een café/restaurant
* Haaksbergerstraat 166, veranderen zalencomplex
* Havenkade 44, oprichten kantoor en overslaghal
* Houtmaatweg 26, veranderen en vergroten woonhuis
* Kirunastraat 4, veranderen en vergroten garage annex berging
* Lansinkweg 77, veranderen en vergroten woonhuis
* Leeuwerikstraat 10, veranderen en vergroten woonhuis
* Rudolfstraat 76, veranderen en vergroten woonhuis
* Steve Bikostraat 10, veranderen en vergroten woonhuis
* Steve Bikostraat 37, veranderen en vergroten woonhuis Nadat het College van B en W over de bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.
Instemming meldingen
In de week van 15 tot en met 19 april 2002 is ingestemd met:
* Celebesstraat 16, oprichten berging

* Celebesstraat 37, oprichten tuinhuisje

* Frederikstraat 57, oprichten tuinhuisje
* Libellestraat 28, veranderen en vergroten woonhuis
* Münsterstraat 7, plaatsen dakkapel

* Paulinastraat 12, oprichten tuinhuisje

* Rande 10, oprichten schuur

* Stockholmstraat 94, plaatsen dakkapel

* Theo van Loonstraat 1, oprichten berging
* Wegtersweg 46 to, oprichten middenspanningsruimte
* Woolderesweg 106, oprichten tuinhuisje
In de week van 15 tot en met 19 april is vergunning verleend voor:
* Albistraat 15, veranderen en vergroten woonhuis
* Bernardstraat 53, veranderen en vergroten woonhuis
* Deldenerdijk 55, oprichten inrijhal tbv een agrarisch bedrijf
* Langelermaatweg 69 - 71, oprichten serre tuinhuisje, carport en brug

* Louis Davidsstraat 18, veranderen woonhuis
* Münsterstraat 7, veranderen en vergroten woonhuis
* Oude Grensweg 79, veranderen en vergroten woonhuis
* Oude Postweg 114, veranderen en vergroten woonhuis
* Pasteurstraat 59, veranderen en vergroten woonhuis
* Pasteurstraat 61, veranderen en vergroten woonhuis
* Pasteurstraat 63, veranderen en vergroten woonhuis
* Pasteurstraat 65, veranderen en vergroten woonhuis
* Paul van Kempenstraat 16, veranderen en vergroten woonhuis met een praktijkruimte

* Scheldestraat 18, plaatsen dakkapel en veranderendakkapel
* Steenmeijerstraat 37, veranderen en vergroten woonhuis
* Tom Mandersstraat 56, veranderen en vergroten woonhuis
* Toulonstraat 5 + 7, oprichten van 2 woonhuizen

* Vinkweg 27, veranderen en vergroten woonhuis Sloopvergunning
In de week van 15 tot en met 19 april is vergunning verleend voor het
* Pentropsdijk 10A, slopen paardenstal
Reclamevergunningen
In de week van 15 tot en met 19 april is vergunning verleend voor:
* Geerdinksweg 130, plaatsen reclamezuil

* Havezatenlaan 2, plaatsen reclamezuil

* Johannaweg 26, plaatsen reclamezuil

* Marskant 8, plaatsen neonlichtreclame

* Mosweg 42, plaatsen neonlichtreclame en 1 opschrift
* Oldenzaalsestraat 55, plaatsen neonlichtreclame
* Wegtersweg 22 - 2, plaatsen reclamezuil De instemming meldingen, verleende bouw-, sloop- en reclamevergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Telgenflat, Markt 203, 2e verdieping. Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen en/of instemming meldingen, rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, postbus 18, 7550 AA Hengelo. De besluiten zijn genomen in de week van 15 tot en met 19 april 2002. Informatie over de exacte data, kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459647.

* Else Mauhsstraat 41, veranderen en vergroten woning
* Else Mauhsstraat 43, veranderen en vergroten woning
* Breemarsweg 54, veranderen en vergroten woning
* Bantingstraat 44, veranderen en vergroten woning
* Tapuitstraat 14, veranderen en vergroten woning
* Elsbeekweg 33, veranderen en vergroten woning
* G. Peuscherstraat 397, veranderen en vergroten woning
* Laurens Bogtmanstraat 24, veranderen en vergroten woning met erker Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt voor een ieder van
1 mei tot 3 juni 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 3 juni 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Doorbreking aanhoudingsplicht artikel 50 lid 4 Woningwet

Een bouwplan is ingediend voor het veranderen en vergroten van een woonhuis, Tollenstraat 26.

De raad heeft verklaard dat voor het gebied waarin dit perceel ligt een herziening van het bestemmingsplan in voorbereiding is. Hierdoor moeten burgemeester en wethouders op grond van artikel 50 lid 1 van de Woningwet de beslissing op de aanvraag om bouwvergunning aanhouden. Omdat het bouwplan (na vrijstelling) in overeenstemming is met de bouwverordening en met de in voorbereiding zijnde herziening van het bestemmingsplan dan wel met het provinciaal- en nationaal ruimtelijk beleid kunnen burgemeester en wethouders op basis van artikel 50 lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht doorbreken en overgaan tot het verlenen van de gevraagde bouwvergunning. Zij zijn van plan om door middel van bovengenoemde procedure medewerking te verlenen aan dit bouwplan.

Ter inzage en zienswijzen

Het bouwplan ligt van 1 mei tot 3 juni 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen om de aanhoudingsplicht te doorbreken kunt u tot 3 juni 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Een aanvraag om bouwvergunning is ingediend met het verzoek om ontheffing te verlenen van de bepalingen uit de LMV ten behoeve van:
* het veranderen van een entree/portaal van een winkelpand, Markt 1 wethouders te bouwen. Zij zijn op grond van de bepalingen uit de LMV bevoegd hiervoor ontheffing te verlenen en zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.
Het voornemen ontheffing te verlenen ligt van 1 mei tot 21 mei 2002 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele van 1 mei tot 21 mei 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Binnenplanse vrijstellingen artikel 15 WRO
Verzoeken om vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Cees Laseurstraat 37, oprichten tuinhuisje
* Julia Culpstraat 24, veranderen en vergroten woning
* Emmaweg 32, veranderen en vergroten woning de betreffende bestemmingsplannen bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan deze verzoeken mee te werken.
De voornemens vrijstelling te verlenen liggen van 1 mei tot 21 mei zienswijzen tegen de voornemens tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 21 mei 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Tijdelijke vrijstelling artikel 17 WRO
Een verzoek is ingediend voor het oprichten van een (tijdelijke) zuiveringsinstallatie, Deldenerstraat 18-20.
Het verzoek is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn echter van plan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan en wel voor een periode van maximaal 2 jaar, gerekend vanaf het moment van vergunningverlening.
Ter inzage en bedenkingen

Het verzoek ligt van 1 mei tot 21 mei 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van de gevraagde vrijstelling kunt u tot 22 mei 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet milieubeheer



Vergunning

Burgemeester en wethouders van Hengelo hebben, onder het stellen van voorschriften en/of beperkingen, een oprichtingsvergunning als bedoeld in artikel 8.1, eerste lid onder a en c van de Wet milieubeheer, verleend aan:

* AE-Rotor Techniek B.V. te Hengelo, voor het oprichten en in werking hebben van een bedrijfsinrichting voor het maken van matrijzen en prototypen van rotorbladen en het maken en testen van mechanische en elektrische tooling , Goudstraat 15

Ter inzage

De vergunning en andere van belang zijnde stukken ligt van 8 mei tot 20 juni 2002 ter inzage bij de afdeling Milieu. Aangezien het vergunningbesluit naar de strekking niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp en er niet tijdig bedenkingen zijn ingebracht tegen het ontwerpbesluit, is het niet mogelijk hiertegen beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als u kunt aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig bedenkingen in te brengen kunt u wel tot uiterlijk donderdag 20 juni a.s. beroep indienen. In dat geval dient u een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te zenden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (p/a Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage). Tevens dient u binnen vier weken na een verzoek daartoe van de griffier een bedrag van 109,- (rechtspersonen . 218,-) als griffierecht over te maken op girorekeningnummer 507590 t.n.v. van de Raad van State.

Nogmaals hetzelfde bedrag aan griffierecht is verschuldigd indien u voor 20 juni a.s. tevens een schriftelijk verzoek doet om voorlopige voorziening (bijvoorbeeld: schorsing) bij de Voorzitter van de zojuist genoemde Afdeling bestuursrechtspraak. Een zodanig verzoek, dat voorzien moet zijn van een dagtekening, een motivering en een handtekening, is slechts mogelijk indien u tevens een beroepschrift indient.

Meer informatie

Voor meer informatie over het instellen van beroep en/of het doen van een verzoek om voorlopige voorziening kunt u terecht bij de afdeling Milieu.

Verkeersbesluiten


Voorgenomen opheffing spoorwegovergang en afsluiting Woolderbroekweg. Burgemeester en wethouders hebben in de advertentie van 2 april 2000 het voornemen bekend gemaakt om met toepassing van artikel 9 van de Wegenwet de spoorwegovergangen Westermaatsweg en Grobbenweg op te heffen op het moment dat het fietspad van de Westermaatsweg naar de Grobbenweg is aangelegd. Dit omdat de spoorwegovergangen, zoals is aangegeven in de nota van NS Railinfrabeheer, als zeer gevaarlijk worden ervaren. Het betreffen gelijkvloerse overwegovergangen met een automatische knipperlicht installatie. De procedure tot ontheffing is voorjaar 2000 niet doorgezet, omdat onduidelijk was wanneer het fietspad van de Westermaatsweg en Grobbenweg gerealiseerd zou worden. Ook was er onduidelijkheid wanneer de fietstunnel Grobbenweg klaar zou zijn.

Opnieuw in procedure

De procedure tot ontheffing van de spoorwegovergang Westermaatsweg wordt weer opgenomen. Gezien de lange termijn en de gewijzigde omstandigheden, zoals het aanleggen van een busbaan, wordt het voornemen tot het opheffen van de spoorweg opnieuw ter visie gelegd. Aangezien nog onduidelijkheid bestaat over de spoorwegovergang Grobbenweg is deze niet opgenomen in de procedure.

Voornemen tot afsluiten Woolderbroekweg

Tevens bestaat het voornemen de Woolderbroekweg af te sluiten voor het gemotoriseerde verkeer tussen de Woolder Esweg en de Westermaatsweg op het moment dat de aansluiting van de Oude Hengeloseweg op de Ronde wordt gerealiseerd. Laatstgenoemd voornemen heeft met ingang van 29 augustus 2001 al gedurende vier weken ter inzage gelegen. Met deze maatregel wordt beoogd het toenemende sluipverkeer over de Woolderbroekweg tegen te gaan. Daarnaast wordt met de voorgestane maatregel de veiligheid van de (brom)fietsers verbeterd en de recreatieve functie van het buitengebied versterkt. Gezien de samenhang van deze maatregelen in het gebied worden de twee voorgenomen maatregelen gelijktijdig ter inzage gelegd. In verband met bovenstaande liggen de voorgenomen besluiten op basis van artikelen 3:10 t/m 3:13 van de Algemene wet bestuursrecht van 1 mei tot 29 mei 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115.Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijzen zowel mondeling als schriftelijk omtrent de voorgenomen maatregelen kenbaar maken aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Werk aan de weg


In verband met asfaltering zijn de volgende straten afgesloten voor het verkeer:

* Jeroen Boschstraat van 1 mei tot ongeveer 15 mei
* Barnsteenstraat van 1 mei tot en met 10 mei
* Goudenregenstraat, tussen de Jasmijnstraat en de Klimopstraat, van 6 mei tot en met 9 mei

* Granaatstraat, tussen de Diamantstraat en de eerste T-splitsing vanaf de Diamantstraat, van 6 mei tot en met 10 mei.
* kruising Berfloweg-Adriaansweg op 15,16 en 17 mei
* Europalaan, nabij de aansluiting op de rotonde Bornsestraat, op 7 en 8 mei

Weusthagstraat

Van 1 mei tot 15 mei is de Weusthagstraat tussen de Jeroen Boschstraat en Old Ruitenborgh afgesloten voor het verkeer in verband met het aanpassen van de fietsoversteek.
"Het boek van Hengelo 1802-2002" met korting

10 korting voor uitkeringsgerechtigden en minimuminkomens Op 1 mei 2002 viert Hengelo haar 200 jaar bestaan als zelfstandige gemeente. Ter ere hiervan is door Wim Wennekes en Trix Broekmans een boek geschreven over de historie van Hengelo vanaf 1802. "Het boek van Hengelo" wordt op 1 mei a.s. tijdens de tentoonstelling "200 jaar Hengelo" in de stadhuishal ter doop gehouden. Het boek kost 25,-. (Met de bon uit het Hengelos Weekblad krijgt men een korting van 5,-.) Het gemeentebestuur wil inwoners met een minimuminkomen in staat stellen "Het boek van Hengelo 1802 - 2002" te kopen. Daarom biedt zij cliënten van Sociale Zaken en inwoners die in 2001 kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen hebben gekregen een extra korting aan van 10,-. Deze burgers kunnen dit bijzondere boek voor 10,- in hun bezit krijgen.
Heeft u een uitkering van Sociale Zaken of heeft u in 2001 kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen ontvangen, dan kunt u bij Sociale Zaken een waardebon krijgen. Op 6, 7 en 8 mei 2002 van 10.30 tot 13.00 uur kunt u bij de balie van Sociale Zaken (tweede verdieping van het Stadskantoor) de hieronder ingevulde bon inwisselen tegen een waardebon. Bij het inwisselen moet u zich kunnen legitimeren.
Met de verkregen waardebon samen met de bon uit deze krant is "Het boek van Hengelo" voor de prijs van 10,- (winkelwaarde 25,-) te koop. Op 6, 7 en 8 mei 2002 van 9.30 tot 12.30 uur kunt u voor de aanschaf terecht bij de kas van het stadhuis (kamer, eerste verdieping).
---

---

---
Met deze bon krijgt u 10 korting
Bon Het Boek van Hengelo 1802-2002
Naam :
Adres :
Postcode:
OS Uitkering Sociale Zaken * OS Kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2001*

* Aankruisen welke regeling voor u geldt
Bij het inwisselen is legitimatie verplicht!
Per huishouden wordt slecht één maal een waardebon verstrekt. april 2 9 16 23