Partij van de Arbeid

Den Haag, 2 mei 2002

KLAAS DE VRIES BEZOEKT ENSCHEDE, DOETINCHEM EN JOURE

Maandag 6 mei brengt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Klaas de Vries een bezoek aan Enschede, Doetinchem en Joure.

Klaas de Vries wordt op het bezoek aan Enschede vergezeld door Tweede-Kamerlid Marja Wagenaar en burgemeester Jan Mans. Om 14.00 uur verzamelt het gezelschap bij Winkelcentrum Deppenbroek, Rijnstraat 82 in Enschede. De PvdA-ers worden in het winkelcentrum geïnformeerd over de samenwerking tussen winkeliers, gemeente en stadswachten op het gebied van veiligheid. Het winkelcentrum heeft als eerste in het land het keurmerk van veilig ondernemen.

Aansluitend, om 14.30 uur, spreekt Klaas de Vries met een aantal slachtoffers van de vuurwerkramp over de schadeafwikkeling. Daarnaast heeft hij een gesprek met het bestuur van de Belangenvereniging Slachtoffers Vuurwerkramp. Dit onderdeel is niet toegankelijk voor de pers. Na afloop, rond 15.30 uur, is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Lokatie: BSVE, Boddekampsingel 89 te Enschede.

Na Enschede brengt de minister een bezoek aan Doetinchem. Om 17.00 uur krijgt De Vries vier korte presentaties op het gebied van rampenbestrijding voorgeschoteld. Tijdens de presentaties wordt naast kazerning van vrijwilligers, drugsbeleid, uitgaansgeweld en veiligheidsbeleid in de Achterhoek aandacht besteed aan territoriale congruentie. Lokatie: Regionale Brandweer Achterhoek, C. Missetstraat 6 in Doetinchem.

Om 20.00 uur neemt de Vries deel een aan debat over veiligheid in Joure. Er zal met name worden gesproken over politie-inzet op het platteland en het Friese Merengebied. De bijeenkomst vindt plaats in partycentrum 't Haske, Vegelinsweg 20 in Joure.