Landelijke Studenten Vakbond


Wie Bouwt het Snelst een Studentenkamer?

Utrecht, 3 mei 2002 - Aanstaande maandag 6 mei wordt door de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) samen met het Kenniscentrum Studentenhuisvesting (Kences) het rapport 'Studeren op kamers' overhandigd aan staatssecretaris Remkes. De LSVb is blij dat de pilot studentenhuisvesting in Utrecht concrete voorstellen op heeft geleverd, maar vindt dat er nu genoeg gepraat is. Om de nieuwe golf eerstejaars op te vangen, moet er snel gebouwd worden. Daarom organiseert de LSVb maandag voorafgaand aan de overhandiging van het rapport een wedstrijd onder het motto: "Bouw jij sneller dan Remkes?"

Tweede Kamerleden, kandidaat-Tweede-Kamerleden, omstanders en studenten zullen het ieder voor zich opnemen tegen staatssecretaris Remkes. Zij zullen allen proberen op straat zo snel mogelijk een studentenkamer op te bouwen van aanwezige materialen. De winnaar zal vervolgens een prijs voor de 'Snelste Kamerbouwer' uitgereikt krijgen. Met deze prijs wil de LSVb de winnaar uitdagen ook daadwerkelijk werk te maken van studentenhuisvesting.

De wedstrijd vindt plaats van 11.00 tot 14.00 uur op het plein voor de Tweede Kamer. Daaropvolgend zal vanaf 14.00 uur de overhandiging van het rapport 'Studeren op kamers' plaatsvinden in Nieuwspoort.


---