TEAMALERT

Xtreme-Alert: Aandacht voor ongewone vervoersmiddelen

Er vallen landelijk veel slachtoffers onder gebruikers van ongewone
vervoersmiddelen zoals skates, de ligfiets, de step, skateboards enz. Daarom organiseert Teamalert ism Skateland Rotterdam op 6 mei een actiedag, met de naam XTREME-ALERT. Op deze dag zullen de specifieke verkeersregels en de juiste besturingstechnieken voor deze vervoersmiddelen centraal staan. XTREME-ALERT zal plaatsvinden op maandag 6 mei van 15.00u tot 19.00u in Skateland Rotterdam en zal bestaan uit skateclinics (workshops) en demonstraties. Tijdens de workshops zullen een aantal jongeren en bekende Nederlanders (onder voorbehoud) leren om de basistechnieken van het skaten onder de knie te krijgen. Tevens zal er een roadshow met DJ aanwezig zijn.

TeamAlert is de jongerenadviesgroep van het Ministerie van V&W die meedenkt over jongerencampagnes op het gebied van verkeersveiligheid.
Suzanne Meenink van TeamAlert: 'Het komt gewoon te vaak voor dat jongeren door onervarenheid en te weinig beheersing van technieken het slachtoffer worden van een ongeval. Op deze dag combineren we voorlichting met fun (datgene wat jongeren toch het meest aantrekt). Er zal ook een brochure uitgereikt worden waarin feiten en cijfers over deze vervoersmiddelen zijn opgenomen. Hierin is bijvoorbeeld te lezen dat er in 2001 maar liefst 5000 skateboarders in het ziekenhuis zijn beland, waarvan er 11 het niet overleefd hebben. Dit geldt ook voor een vervoermiddel als de step waarvoor deze cijfers 500 resp. 2 zijn. De gevolgen van het onervaren gebruik van deze vervoersmiddelen worden vaak onderschat. Daarom hebben wij het initiatief genomen om door middel van deze dag en de brochure iedereen met de neus op de feiten te drukken.'

Wil je meer weten? Surf naar www.teamalert.nl

TeamAlert
Ieder jaar belanden duizenden jongeren met ernstige verwondingen in ziekenhuizen en sterven er gemiddeld 250 in het verkeer. Jongeren zijn de meest actieve groep op de weg, maar ook de meest kwetsbare.
TeamAlert is een jongerenteam, dat zich inzet om verkeersveiligheid onder de aandacht van jongeren (16-24 jaar) te brengen. Sinds juni 2000 brengen jongeren het onderwerp verkeersveiligheid bij hun leeftijdsgenoten onder de aandacht met opmerkelijke acties, zoals: signaalpalen voor jonge verkeersdoden, een concert voor jonge nabestaanden, een kilometerslang kruis van begrafenisautos en spraakmakende tv-commercials. Inmiddels bestaat TeamAlert uit vier teams, die zowel landelijk als in de regios Randstad, Noord en Zuid-Oost actief zijn. De actiedag XTREME-ALERT is een initiatief van het team Randstad, dat bestaat uit Floor, Francis, Janne, Suzanne en Vincent.