Gemeente Utrecht

Start herinrichting Johan de Meesterstraat

Op maandag 6 mei wordt, in opdracht van de Dienst Stadsbeheer van de gemeente Utrecht, gestart met het opnieuw inrichten van de Johan de Meesterstraat. De werkzaamheden nemen circa zeven weken in beslag.

De planning

Met de bestratingswerkzaamheden wordt gestart in de Johan de Meesterstraat vanaf de kruising met de Jaffastraat. Er wordt oplopend met de huisnummers verder gewerkt. Aansluitend worden de kruisingen aangepast.

De werkzaamheden

Eerst worden de trottoirtegels verwijderd, waarbij een looppad naar de straat wordt behouden. Aansluitend worden de trottoirbanden verplaatst en wordt het nieuwe trottoir gemaakt. Na deze werkzaamheden worden de rijweg en parkeervakken aangelegd. Tot slot zullen de kruisingen met de Jaffastraat en Louis Couperusstraat worden gemaakt.

Maatregelen tijdens de uitvoering

De Johan de Meesterstraat wordt geheel afgesloten voor het autoverkeer. Parkeren is dan niet mogelijk. De bewoners van deze straten kunnen hun auto gedurende die periode in de omliggende straten parkeren, waardoor de parkeerdruk kan toenemen. Dit is een tijdelijke situatie.

Bewoners van de Johan de Meesterstraat kunnen tijdens de uitvoering hun huisvuil neerzetten bij een nabijgelegen huisvuilverzamelpunt in een straat, die wel bereikbaar is voor de vuilniswagen.

Bomen

Omdat het plaatsen van bomen seizoensgebonden is, wordt in het najaar een aantal bomen geplant.