Ingezonden persbericht


U I T N O D I G I N G

Aan de redacties Parlement / Onderwijs / Ruimtelijke Ordening

Utrecht, 26 april 2002

Betreft: Overhandiging rapport Studeren op kamers aan staatssecretaris Remkes (VROM) met aansluitend verkiezingsdebat woordvoerders politieke partijen

d.d. 6 mei 14.00 uur in Nieuwspoort, Den Haag

Geachte redactie,

Op 6 mei a.s. zal Kences, het samenwerkingsverband van zeven studentenhuisvesters, samen met de Landelijke Studenten Vakbond, het rapport Studeren op kamers overhandigen aan staatssecretaris Remkes. In dit rapport worden maatregelen genoemd die bijdragen aan het oplossen van de woningnood onder studenten.

Aansluitend aan de overhandiging van het rapport en de reactie van de staatssecretaris, zal een discussie plaatsvinden met de woordvoerders van de politieke partijen over de studentenhuisvesting.

Graag nodigen we u uit bij de overhandiging en de discussie aanwezig te zijn. De bijeenkomst zal plaatsvinden op 6 mei a.s. van 14:00 tot ongeveer 16:00 uur in Nieuwspoort.

Bij de bijeenkomst zal naast een vertegenwoordiging van Kences en de LSVb, de wethouder Volkshuisvesting van de gemeente Utrecht aanwezig zijn, die mede namens de onderwijsinstellingen zal spreken.

Het rapport is het resultaat van eerder gemaakte afspraken tussen de staatssecretaris, Kences en de LSVb om in een pilot in Utrecht alle tekorten aan huisvesting in kaart te brengen en de mogelijkheden te inventariseren om hierin verbetering aan te brengen. Dit rapport zal onderdeel uitmaken van de behandeling in de Vaste Commissie VROM in de Tweede Kamer.

Indien u aanwezig wilt zijn bij deze bijeenkomst, verzoeken wij u bijgaand antwoordformulier ingevuld terug te faxen naar 020-3455089. U kunt ook uw komst doorgeven op telefoonnummer 020-3455088 of per email aan: kences@vankeep.net

Met vriendelijke groet,

Gijsbert Mul

Directeur Kences


---

q Ja, ik ben aanwezig op 6 mei in Nieuwspoort

q Nee, ik ben niet aanwezig maar wil wel geïnformeerd worden.

q Nee, ik ben niet aanwezig en wil geen verdere informatie.

Naam :

Medium :

Telefoon :

E-mail :

Terugfaxen naar 020 34 55 089