GroenLinks


-

Moord op Fortuyn is "Klap voor Nederlandse democratie"

6 mei 2002

MOORD OP FORTUYN IS "KLAP VOOR NEDERLANDSE DEMOCRATIE"

OPSCHORTING VAN ALLE GROENLINKS CAMPAGNE ACTIVITEITEN

In een allereerste reactie op de moordaanslag op Pim Fortuyn verklaarde GroenLinks partijleider Paul Rosenmöller diep geschokt te zijn.

"Deze moord is een klap voor de Nederlandse democratie". De GroenLinks leider kondigde aan alle GroenLinks verkiezings campagneactiviteiten op te schorten. "Ik ben totaal verslagen. We stoppen vanavond de campagne. Het gaat om het menselijk aspect."

Ook wilde hij zo snel mogelijk het gesprek aangaan met al de andere lijsttrekkers om zich te beraden over de huidige verkiezingscampagne.

Rosenmöller ging verder met te verklaren dat dit een absoluut dieptepunt in de parlementaire geschiedenis is: "Dit kennen we niet in Nederland. Het is onbeschrijfelijk, onacceptabel."

GroenLinks hoopt dat de dader(s) zo snel mogelijk worden gepakt en dat alle achtergronden en motieven van de dader(s) bekend en openbaar gemaakt worden. [De politie in Hilversum verklaarde om 20.30 uur een mogelijke dader ingerekend te hebben] In de komende dagen is volstrekte openheid en transparantie van groot belang voor het Nederlandse publiek en voor een zo spoedig mogelijk herstel van democratische verhoudingen.


-
Meer weten? E-mail info@groenlinks.nl