Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 6 mei 2002
·

Bromfietster schrikt en gaat onder uit Katwijk

Een 19-jarige vrouw uit Katwijk is op zaterdag 4 mei rond 12.00 uur nabij de kruising Sluisweg met de Te Brittenstraat, met haar bromfiets onderuit gegaan. Zij liep daardoor letsel op aan been en bekken. De Katwijkse werd overgebracht naar het LUMC. Door een schrikreactie, remde de vrouw krachtig en kwam vervolgens ten val. De vrouw verklaarde geschrokken te zijn voor een van af de Sluisweg naderende lesauto, waarop dat moment een leerling les kreeg van een 35-jarige instructeur uit Oude Wetering en de kruising stapvoets naderde.

Kortsluiting in koelkast zorgt voor brand Katwijk
Vermoedelijk door kortsluiting in een koelkast ontstond op zaterdag 4 mei rond 12.45 uur brand in een appartement aan de Voorstraat. Het appartement was niet in gebruik. De brandweer bestreed het vuur.

Caravan brandt volledig af Katwijk
Door nog onbekende oorzaak brandde op zondag 5 mei aan de Blekerstraat een caravan, eigendom van een bedrijf aldaar, geheel tot de grond toe af. Doordat de caravan dicht tegen een loods van het bedrijf was gestald, kreeg het vuur ook vat op deze loods. De brandweer was snel terplaatse om erger te voorkomen. Wel liep de binnenzijde van de loods en een aldaar gevestigde kantine brand, rook en roetschade op. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Een getuige meldde de politie dat hij kort voor het uitbreken van de brand een groep van ongeveer negen jongens bij de caravan had gezien. Toen hij in de buurt kwam gingen de jongeren er als een haas vandoor.

Kerende automobilist veroorzaakt aanrijding Valkenburg
Een 43-jarige automobiliste uit Noordwijk keerde haar auto op zaterdag 4 mei rond 14.30 uur op de Katwijkerweg. Zij lette daarbij even niet op het achteropkomend verkeer. Een 21-jarige automobilist uit Valkenburg kon haar daarop niet meer ontwijken. Een aanrijding volgde. De Noordwijkse is met letsel aan het hoofd en het sleutelbeen overgebracht naar het LUMC.

Overstekende eenden zorgen voor ravage op Rijksweg 4 Leiden
Een groep overstekende eenden zorgde op zondag 5 mei rond 13.50 uur op de Rijksweg 4, rijbaan richting Den Haag, voor een grote ravage. Een aantal auto's waren afgeremd en gestopt, een aantal had dit te laat in de gaten en reed daarop in. In totaal raakten vijf auto's bij dit ongeval betrokken. Er vielen drie gewonden. Een 80-jarige man uit Den Haag liep nekletsel op, een 38-jarige man uit Velserbroek had last van de rug en een 32-jarige vrouw uit Velserbroek last van de nek. Zij werden overgebracht naar het LUMC. Door de aanrijding gebeurde een honderdtal meters verder twee aanrijdingen. Daarbij raakte een vrouw gewond. Zij is overgebracht naar het Antoniushove in Leidschendam. Op de rijbaan richting Amsterdam ontstond door kijkers een aanrijding waarbij diverse auto's betrokken waren. Daar vielen geen gewonden bij. Het verkeer werd enige tijd over de vluchtstrook van de Rijksweg geleid.

Ongeval Rijksweg 4 Leiden
Op zondag 5 mei rond 17.10 uur raakte een 31-jarige vrouw uit Nieuw Vennep op de rijbaan richting Amsterdam met haar auto in een slip. Dit gebeurde nadat zij een auto had ingehaald en naar weer naar rechts stuurde. Zij botste daarop tegen de vangrail en kwam op de vluchtstrook tot stilstand. Met onbekend letsel is zij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Politie houdt verdachten van greep uit kassa aan Voorschoten
De politie hield op zondag 5 mei rond 16.30 uur bij een tuincentrum aan de Leidseweg drie personen aan die werden verdacht een dag eerder bij het tuincentrum een greep uit de kassa gedaan te hebben. Zij zagen kans om in een onbewaakt ogenblik de kassa te openen en daar geld uit weg te nemen. Zondag bezochten de drie, een 28-jarige man uit Amstelveen, een 41-jarige man uit Rotterdam en een 28-jarig vrouw uit Eindhoven, wederom het tuincentrum en werden herkend. De politie werd gebeld en ging over tot aanhouding. De verdachten zijn ingesloten De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt inbreker op heterdaad aan Leiden
De politie hield op vrijdag 3 mei rond 23.40 uur in een bedrijf aan de Le Pooleweg een 31-jarige man uit Leiden aan. De politie was afgekomen op het inbraakalarm van het bedrijf en trof de verdachte in het magazijn aan. Hij had zich al meester gemaakt van enkele repen chocola en enkele dozen bonbons. Op zaterdag 4 mei is de verdachte weer op vrije voeten gesteld nadat tegen hem proces-verbaal is opgemaakt.

Inbraak in woning Leiden
Tussen zaterdag 27 april en zaterdag 4 mei werd er ingebroken in een woning aan de Hekkensteeg. Een deur werd opengebroken. Uit de woning is een dvd-speler, een videorecorder, een fototoestel, een horloge, een sporttas, geld en zijn sieraden gestolen.

Autobrand Leiden
Op zondag 5 mei rond 02.15 uur zag een 24-jarige bewoner van de Hugo de Vriesstraat zijn aan de straat geparkeerde auto gedeeltelijk in vlammen op gaan. De voorzijde van zijn auto stond in de brand. De brandweer bestreed het vuur. Er zijn aanwijzingen dat deze autobrand is aangestoken.

Fietser breekt been Leiden
Een 16-jarige fietser uit Leiden brak op zondag 5 mei rond 12.50 uur zijn been op de Bargelaan bij een aanrijding met een auto, bestuurd door een 57-jarige man uit Sassenheim. De Leidenaar is overgebracht naar het LUMC. De toedracht van het ongeval is nog niet geheel duidelijk. Vermoedelijk verleende de automobilist geen voorrang aan de over het fietspad rijdende fietser. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Voorschoten
In de avond van zaterdag 4 mei werd er ingebroken in een woning aan de Leidseweg. Een deur werd opengebroken. Uit de woning is geld, een rijbewijs, kentekenbewijs en zijn verzekeringspapieren gestolen.

Automobilist neemt afrit met te hoge snelheid Hazerswoude-Rijndijk
Bij een ongeval op de op/afrit van de N11 op zondag 5 mei rond 13.20 uur raakten drie personen gewond. Met onbekend letsel zijn zij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De brandweer moest één van de slachtoffers bevrijden. Het ongeval ontstond toen een 38-jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk zijn snelheid op de afrit verkeerd inschatte. Door zijn te hoge snelheid wist hij zijn auto niet onder controle te houden en belandde op de weghelft die als oprit voor de N11 dient. Daar naderde een 35-jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk. Een aanrijding volgde. De veroorzaker van het ongeval bleef ongedeerd. De overige gewonden waren inzittenden van één van de voertuigen. De politie sloot tijdelijk de op/afrit voor alle verkeer af.

Caravan brandt tot de grond af Nieuwkoop
Een caravan op het caravanpark De Roerdomp aan het Zuideinde, brandde op zaterdag 4 mei rond 21.15 uur volledig tot de grond af. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een oververhitte oliekachel. De eigenaar, een 34-jarige Rotterdammer, verklaarde dat hij deze tijdens zijn afwezigheid had laten branden. De brandweer bestreed het vuur.

Politie houdt verdachten van inbraak en brandstichting aan Ter Aar
Op zaterdag 4 mei rond 23.40 uur hield de politie op heterdaad op een terrein aan de Stobbeweg drie verdachten aan die ruiten van enkele geparkeerde vrachtauto's en personenauto's hadden vernield en één vrachtauto in brand hadden gestoken. Deze vrachtauto stond op het laadperron van een bedrijf direct onder het gebouw. Door snel optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat het vuur zou overslaan naar het bedrijfspand. De cabine van de vrachtauto brandde volledig uit. Van negen vrachtauto's waren de ramen ingeslagen. Van twee even verderop in de straat geparkeerde auto's waren de ramen eveneens vernield. De drie, 18, 18 en 16 jaar en allen uit Ter Aar afkomstig, konden op heterdaad betrapt worden nadat een getuige alarm had geslagen. De verdachten zijn ingesloten.

Auto raakt te water Zevenhoven
Een 36-jarige man uit Langeraar, belandde op vrijdag 3 mei rond 17.35 uur, met zijn auto in het water langs de Oude Spoorbaan. De man hield er slechts een nat pak aan over. Het incident ontstond nadat de aanhangwagen die hij trok uitbrak. Daardoor raakte de Langeraarder de macht over het stuur kwijt.

Inbraak in woning Waddinxveen
In de middag of avond van zaterdag 4 mei werd er ingebroken in een woning aan de Nicolaas Beetslaan. Een deur werd opengebroken. Uit de woning is een televisie en is geld gestolen.

Mobieltje gestolen Gouda
Een nog onbekende man zag op zondag 5 mei rond 14.30 uur kans om uit de handen van een 18-jarige Goudse haar mobiele telefoon te stelen. Het meisje stond Achter de Kerk te bellen toen de jongeman op een fiets langs haar fietste en het mobieltje uit haar handen gritste.

Roof van fietstas mislukt Gouda
De roof van een fietstas van een 61-jarige vrouw uit gouda is op vrijdag 3 mei rond 15.25 uur mislukt. De vrouw reed op haar fiets over de Ridder van Catsweg. Nabij de verkeerslichten van de kruising Catsweg met de Bleulandweg en de L.van Stirumstraat, voelde zij dat er aan haar fiets werd getrokken. Toen zij omkeek zag dat een meisje en een jongen op een fiets probeerde haar fietstas van de fiets af te pakken. De vrouw reed door, achtervolgd door de twee. Nabij de rotonde aan het Albert Plesmanplein stopten zij hun achtervolging.

Brand op zolder van woning Bodegraven
Op zondag 5 mei ontstond er op de zolder van een woning aan de Polderbrink brand. Door nog onbekend oorzaak had een bed, matrassen, dekens en kussens vlam gevat. De brandweer bestreed het vuur. De zolder liep brandschade op. De politie stelt een nader onderzoek in naar het ontstaan van de brand. Mogelijk dat er sprake is van kortsluiting bij een stopcontact.

Caravan brandt af Reeuwijk
Door onbekende oorzaak brandde op zaterdag 4 mei rond 01.30 uur een caravan aan de Reeuwijksehoutwal geheel af. De eigenaar van de caravan, een 62-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, was ten tijde van de brand niet aanwezig. De brandweer bluste het vuur.

Auto raakt te water na poging te ontkomen aan de politie Gouda
Een auto, bestuurd door een 25-jarige man uit Gouda en met twee inzittenden, belandde op zaterdag 4 mei rond 05.05 uur in het water langs de Plaswijckweg. De Gouwenaar kon de auto in een bocht niet meer houden, nadat hij aan een controle van de politie probeerde te ontkomen. Op de Bodegraafsestraatweg wilden de agenten de bestuurder op het gebruik van alcohol controleren. Een stopteken negeerde de man. Op de Plaswijckweg eindigde de achtervolging. Een agent ging nog te water om er zeker van te zijn dat zich geen inzittenden meer in het voertuig bevonden. De drie waren echter inmiddels op het droge geklommen. Ter controle zijn de drie en de agent overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De Gouwenaar weigerde daar mee te werken aan een bloedproef ter vaststelling van alcoholgebruik. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt verdachte van inbraak aan Gouda
De politie hield op zondag 5 mei rond 01.00 uur in Gouda een 27-jarige man uit Gouda aan. Hij werd er van verdacht kort daarvoor met een nog niet bekende mededader te hebben ingebroken bij een boekwinkel aan de Lange Tiendeweg. Nadat een ruit vernield was werden enkele boeken uit de winkel gestolen. Vervolgens ging men er van door. Een getuige wist de politie op het spoor van de verdachte te zetten. Deze is ingesloten. Naar de andere verdachte wordt nog gezocht.

Frontale aanrijding Moordrecht
Op zaterdag 4 mei rond 13.00 uur ontstond op de Schielandse Hoge Zeedijk een frontale aanrijding tussen twee personenauto's. Daarbij raakte een 43-jarige Gouwenaar gewond aan borst en buik. Hij werd overgebracht naar het Dijkzicht Ziekenhuis in Rotterdam. De andere bestuurder, een 41-jarige man uit Moordrecht, bleef ongedeerd. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Plotseling overstekend kind veroorzaakt motorongeval Vlist
Op de West Vlisterdijk stak op zaterdag 4 mei rond 14.50 uur een 9-jarig meisje uit Vlist op haar fiets plotseling de weg over. Een 49-jarige motorrijder uit Gouda probeerde door hard te remmen en van het kind weg te sturen, een aanrijding met haar te voorkomen. Dit lukte niet helemaal. De motorrijder kwam ten val en nam al doorglijdend het kind mee. De motorrijder liep schouderletsel en gekneusde ribben op. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het meisje liep pijnlijke plekken op. Zij werd door haar door haar moeder opgevangen.

Politie houdt geweldplegers aan Gouda
De politie hield op zaterdag 4 mei in de late middag en vroege avond drie jongeren uit Gouda aan die er van verdacht worden eerder die middag op het Driewegplein een 20-jarige man uit Aarle Rixtel te hebben mishandeld. De drie, 14, 16 en 14 jaar oud, belaagden het slachtoffer zonder enige aanleiding en sloegen en schopten hem. Het slachtoffer moest zich in het Groene Hart Ziekenhuis laten behandelen aan onder meer een scheurtje onder het oog. De drie zijn ingesloten.

Schoolbrand Gouda
Door nog onbekende oorzaak ontstond in de avond van zaterdag 4 mei brand in school De Cirkel aan de Brittenburg. Rond 21.15 uur werd de brand ontdekt. De vlammen sloegen toen al uit het dak. De brandweer bestreed het vuur. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Brandstichting of uit de hand gelopen baldadigheid wordt niet uitgesloten.

Automobiliste raakt te water Schoonhoven
Door nog onbekende oorzaak raakte op zondag 5 mei rond 15.00 uur een 70-jarige vrouw uit Schoonhoven met haar auto te water in de vijver achter de toren van het Lopikerhof. De auto kwam op de kop terecht. Een drietal hulpverleners haalden de vrouw uit de auto, anderen reanimeerden haar. Ambulance personeel nam dit na hun komst van hen over. In zorgwekkende toestand is de vrouw overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Monument besmeurd Zevenhuizen
Een monument voor de verzetstrijders van Zevenhuizen aan de Tweemanspolder/Korenmolengat is in de nacht van zaterdag 4 mei met uitwerpselen besmeurd. Vermoedelijk gebeurde dit na 02.00 uur. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Nieuwerkerk a/d Ijssel, telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).