ST PRINS BERNHARD CULTUURFONDS

Cultuurfonds steunt restauratie Kleine Zaal Concertgebouw

Amsterdam, datum. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt de restauratie van de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam met
1 miljoen euro. Met deze uitzonderlijke bijdrage wil het fonds het belang van de restauratie onderstrepen en tevens de aandacht vestigen op zijn bijzondere positie als grootste particuliere fonds in het culturele subsidieveld in Nederland. Het bedrag is toegezegd in het kader van het 65-jarig jubileum van het Cultuurfonds in 2005.

De Kleine Zaal van het Concertgebouw is het belangrijkste kamermuziekcentrum ter wereld. Daarnaast wordt de zaal gebruikt voor kinderconcerten, concoursen, masterclasses, wereldmuziek en jazz. De Kleine Zaal en het omliggende gebied zijn dringend aan restauratie toe. In 2001 brachten 134.000 muziekliefhebbers een bezoek aan de Kleine Zaal en vonden er 367 concerten plaats.

Het past in de traditie van het Prins Bernhard Cultuurfonds om in een jubileumjaar speciale projecten met een nationale uitstraling te steunen. Zo gaf het fonds in 2000 een bedrag van 45.378 euro voor de restauratie van de Pyramide van Austerlitz. In het kroonjaar 1990, bij het vijftigjarig bestaan, heeft het fonds 1 miljoen euro toegekend aan een aantal speciale projecten, waaronder de boventitelapparatuur voor het Muziektheater, informatiepanelen voor monumenten in alle provincies en een publicatie over de geschiedenis van de architectuur in Nederland.

In 2005 viert het Cultuurfonds zijn 65-jarig jubileum. Een financiële bijdrage aan het behoud van een bijzonder onderdeel van het Nederlandse culturele erfgoed leek het fonds zeer op zijn plaats. De voltooiing van de restauratie van de Kleine Zaal valt samen met dit jubileum van het Cultuurfonds. De ondersteuning loopt via Het Concertgebouw Fonds dat in 2000 is opgericht.

///

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot het Prins Bernhard Cultuurfonds, Maaike Nillesen, 020-520 6147, e-mail mn@cultuurfonds.nl of het Concertgebouw, Els Slaghekke, 020 - 573 0582, e-mail e.slaghekke@concertgebouw.nl


06 mei 02 03:01