Covide met elke PDA door overeenkomst Sigmax en Terrazur

BARNEVELD, 20020506 -- Door een overeenkomst te sluiten met Sigmax uit Enschede heeft Terrazur haar online pakket Covide verzekerd van de met name bij vertegenwoordigers veel gebruikte optie: de PDA.

PDA's zijn handcomputers. Kleiner en dunner dan een notitieboekje, maar wel met mogelijkheden als email, complete agenda met waarschuwing en uitgebreid adresboek. Handig en steeds eenvoudiger te bedienen. Het allerhandigst aan die kleine technische wondertjes is echter, dat ze via een zogenaamde cradle heel snel en eenvoudig informatie kunnen uitwisselen met de computer op de zaak en via die PC zelfs met de centrale informatie op het bedrijfsnetwerk. En via infraroodvenstertjes net zo gemakkelijk met bijvoorbeeld mobiele telefoons. Het Enschedese bedrijf Sigmax heeft zich gespecialiseerd in die informatie-uitwisseling met PDA's.

Het Barneveldse internetbedrijf Terrazur is volop actief met het aan de markt aanbieden van het door haar ontwikkelde Covide.Een persoonlijke Communicatie Desktop voor bedrijven (Intranet) waarmee alle communicatie zowel intern als met en over klanten wordt geoptimaliseerd en op een handige, veilige en betaalbare manier toegankelijk blijft via het internet voor wie tot die gegevens toegang nodig heeft.

Beide bedrijven ontmoetten elkaar op de beurs Smart Business Event in november in Amsterdam. De ontmoeting leidde meteen tot een afspraak. En die afspraak leidde op haar beurt al snel tot een overeenkomst tussen Sigmax en Terrazur. "Daardoor is het nu mogelijk dat de in Covide opgeslagen gegevens ook via PDA beschikbaar zullen zijn. Een hogere mobiliteit van gegevens is op dit moment niet denkbaar." aldus Terrazur. "Covide maakte het al mogelijk om via de PC thuis of op een andere locatie alle interne bedrijfscommunicatie beschikbaar te stellen voor wie daar toegang tot moest hebben."

"Door de nu beschikbaar komende PDA-koppeling met elke gangbare PDA zijn die direct noodzakelijke gegevens dus ook beschikbaar als er helemaal geen verbinding mogelijk is. Via een cradle maar ook via infrarood en GSM. Daarnaast wordt zowel in Covide als in de verbinding gebruik gemaakt van versleuteling, waardoor de gegevens niet voor derden leesbaar zijn. En tenslotte willen we graag vermelden, dat de in Covide gehanteerde mailprogrammatuur anders dan het bijvoorbeeld gangbare Outlook virus-ongevoelig is."

Het is dus begrijpelijk, dat de beide directeuren (Walter Rijk van Sigmax rechts en Willem Massier van Terrazur links) beiden blij zijn hun handtekening te kunnen zetten onder de door beide bedrijven gesloten overeenkomst.