Ingezonden persbericht


5 mei 2002
Theunissen verliest na mechanische pech nogmaals leiderspositie in rally

Na 21 klassementsproeven aan kop van de Belgische Rallye de Wallonie te hebben gereden verloren de Nederlander Rocco Theunissen en zijn Belgische navigatrice Elisabeth van Genten 1 minuut van hun voorsprong door een kapotte turbo. Op de laatste 3 klassementsproeven moesten zij hun leiderspositie ten gevolge van versnellingsbakproblemen van de Toyota Corolla WRC in eerste instantie afstaan aan de Belg Joost Boxoen (Subaru Impreza WRC). Het leek er vervolgens op dat Theunissen, die enkel met een derde versnelling reed, op de laatste proef ook nog stuivertje zou wisselen met Chris van Woensel (Subaru Impreza WRX, N4) en terug zou zakken naar de derde plaats. Boxoen ging echter van de baan, verspeelde daarmee zijn eerste plaats, viel terug naar de derde positie en liet de overwinning aan Van Woensel.

Met 15 scratchtijden reed het MRT Rally Team een zeer sterke wedstrijd. Met Elisabeth Genten, oftewel Lilly, in de bijrijderstoel was dat zeker een goede prestatie omdat rijder en navigator toch altijd even de tijd nodig hebben om aan elkaar te wennen. Na de eerste etappe (15 KP's) van zaterdag 4 mei resulteerde deze samenwerking in een voorsprong van 1 minuut en 2 seconden op Van Woensel, die weer 10 seconden sneller was dan Boxoen. Rocco: "Het ging prima, maar we zijn twee keer van de baan gegaan en verloren daar veel tijd mee. Eenmaal in de eerste bocht na de start, doordat de handrem was blijven hangen." Tijdens de tweede etappe liep Theunissen zelfs tot 1 min. 29 sec. op zijn achtervolgers uit, dankzij deze voorsprong kwam hij uiteindelijk toch nog als tweede over het finishpodium. Na de Boucles de Spa stond Theunissen 3e in het Divisie 1 kampioenschap met 4 punten. Dit weekeind leverde hem 6 punten op. Larry Cols leidt met 13 punten, 2e Theunissen - 10 punten, 3e Boxoen - 7 punten.
Het was vooral nat en glad op de proeven in de omgeving van Namen. De eerste dag kwamen 65 van de 83 gestarte deelnemers aan de finish en moesten 4 elektriciteitspalen het ontgelden. Zondag 5 mei sneuvelde de 5e elektriciteitspaal en moesten 12 equipes afhaken, waaronder de Nederlanders Ries en Christel Huisman. Maurice Huisman was behalve Theunissen de enige Nederlander aan de finish. Hij werd 13e algemeen en 4e N4 met zijn Mitsubishi Lancer Evo 6.
Dit was de tweede wedstrijd in het Divisie 1 kampioenschap die door een groep N gewonnen werd. De volgende rally op de Divisie1 kalender is de Bianchi Rallye 8-9 juni a.s.
Uitslag Rallye de Wallonie:

1. Van Woensel Subaru Impreza WRX N4 1:59:54

2. Theunissen Toyota Corolla WRC A8 + 15

3. Boxoen Subaru Impreza WRC A8 + 19

4. Cols Fiat Punto S 1600 A6 + 3:07

5. Loix Renault Clio S 1600 A6 + 4:10

6. Collard Citroën Saxo S 1600 A6 + 4:22

Verkrijgbaar een copyvrije foto