Ingezonden persbericht


Wassenaar, april 2002

Modelbouwmuseum Leiden krijgt tentoonstelling op Duinrell

Bij de start (27 april t/m 12 mei) van de Meivakantie opent het Modelbouwmuseum Leiden haar nieuwe tentoonstellingsruimte op vakantie- en attractiepark Duinrell in Wassenaar. Het museum moest na een periode van enkele jaren vertrekken uit de voormalige Zeevaartschool aan het Noordeinde in Leiden omdat het pand aan een advocatenkantoor werd verhuurd. Duinrell biedt het museum onderdak aan totdat er een permanente huisvesting gevonden is.

Duinrell stelt twee ruimten beschikbaar voor het Modelbouwmuseum. Het Light House in de Kikkertuin, waar een vaste expositie komt van deze topmodellen en de expositieruimte op de Promenade. Zondag 26 mei staat Duinrell geheel in het teken van de modelbouw met diverse demonstraties.

Het museum stelt modelbouw tentoon die niet fabrieksmatig vervaardigd is. De modellen zijn naar tekening of vanuit het geheugen gemaakt met behulp van allerlei materialen, zoals metaal, hout, kunststof of papier. De bouw van één model kan jaren in beslag nemen. Er zijn modelschepen, -treinen, -vliegtuigen, -poppenhuizen en diverse gebouwen, zoals huizen en kerken. Het museum wordt geleid door een groep enthousiaste vrijwilligers, die regelmatig in de werkplaats op Duinrell te vinden is en daar haar bouwkunst demonstreert aan het publiek.



Ingezonden persbericht