Rechtbank Leeuwarden



Beroep tegen éénrichtingsverkeer binnenstad Lemmer ongegrond verklaard (gemeente Lemsterland)

Bron: Rechtbank Leeuwarden

Datum actualiteit: 6-05-2002

Een aantal ondernemers uit de binnenstad van Lemmer heeft bij de rechtbank beroep aangetekend tegen het instellen van éénrichtingsverkeer op het Burgemeester Krijgerplein en de Lijnbaan in Lemmer. Ook hebben deze ondernemers gevraagd om onmiddellijke opschorting van de werkzaamheden.

De voorzieningenrechter van de rechtbank Leeuwarden heeft slechts een viertal van de in totaal 73 ondernemers ontvankelijk geacht in hun beroepszaak, omdat niet de vereiste machtigingen zijn overgelegd. Voor het overige is het beroep ongegrond verklaard. Het verzoek om opschorting is afgewezen.

De rechter wijst er in zijn uitspraak op, dat het instellen van éénrichtingsverkeer op het Burgemeester Krijgerplein en de Lijnbaan past binnen de plannen voor de herinrichting van de binnenstad van Lemmer. In de gemeenteraad is hierover uitvoerig gediscussieerd, en deze plannen zijn met een ruime meerderheid aanvaard. De rechter deelt verder niet de vrees van de ondernemers dat hun bedrijven onbereikbaar worden voor klanten die hun met de auto willen bezoeken. Weliswaar zullen sommige klanten hiervoor moeten omrijden, maar dat strookt met de bedoeling van het herinrichtingsplan, namelijk om het doorgaande verkeer uit het centrum te weren. Het aantal parkeerplaatsen wordt bovendien uitgebreid.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AE2314
(Zie het originele bericht)