Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Taxichauffeur overvallen
7 mei 2002. Vannacht rond half vijf werd op de Bijlmerdreef een taxichauffeur overvallen door twee gewapende mannen.

De taxichauffeur had de twee klanten in de binnenstad opgepikt. Op de Bijlmerdreef trok één van hen een vuurwapen, bedreigde zijn slachtoffer en eiste geld. De mannen gingen er vervolgens lopend vandoor. De politie was snel ter plaatse waarna zij een man aantroffen die sterk leek op de beschrijving die chauffeur van één van zijn belagers had gegeven. De man die een bekende van de politie was, is ingesloten.

---

Overval winkel
7 mei 2002. Zaterdagavond rond zeven uur vond een gewapende overval plaats op een winkel aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Een met een mes gewapende man kwam de winkel binnen, bedreigde een medewerkster en eiste geld. De overvaller deed vervolgens een greep in de kassa en verdween met een onbekend geldbedrag.


---

Greep in de kassa
7 mei 2002. In de nacht van zondag op maandag deed een tot nog toe onbekende man een greep in de kassa van een hotel aan de Spuistraat. De man kwam alleen het hotel binnen, sprong over de balie en nam een onbekend geldbedrag uit de kassa weg. Vervolgens vluchtte hij lopend in de richting van de Kalverstraat. Eén van de medewerkers zette nog de achtervolging in, maar dit leverde helaas niets op. Van de verdachte ontbreekt tot op heden ieder spoor.


---

Brand in bejaardenhuis
7 mei 2002. Zondagavond rond half acht ontstond brand in een bejaardenhuis aan de De Boelelaan. Eén woning brandde geheel uit.

Het vuur ontstond vermoedelijk in de keuken van een van de bewoners. De bewoonster had iets in de magnetron opgewarmd, maar was daarna in slaap gevallen. Even later hoorde zij een knal en zag dat de magnetron in brand stond, die vervolgens de hele keuken in vlam zette. De brandweer werd gewaarschuwd, die diverse bewoners naar de recreatiezaal evacueerde. Eén bewoner werd ter plaatse door personeel van de ambulancedienst behandeld voor rookinhalatie. Na ongeveer een uur konden de bewoners weer terug naar hun woning. De bewoonster van de uitgebrande flat werd tijdelijk elders ondergebracht.
---

Meisje valt van 30 meter
7 mei 2002. Een 12-jarig meisje is vrijdagavond van de negende verdieping van de flat Kikkenstein gevallen. Het meisje overleefde de val, maar is in zorgwekkende toestand in een ziekenhuis opgenomen.

Het kind was na een ruzie met de moeder de woning uitgerend. Zij viel over de balustrade van het flatgebouw naar beneden. Het glazendak van een binnenstraat brak haar val.

---

Nieuwe vacatures
26-4-2002. Er zijn bij de politie Amsterdam-Amstelland weer nieuwe vacatures. Behalve als politieman of -vrouw kun je bij ons korps ook in een administratief/technische functie aan de slag. Nieuw opengestelde vacatures zijn (assistent) webredacteur, secretaresse, coördinator inkoop en inkoper.
Interesse? Lees onze special Een baan bij de politie.


---

Nieuw tarief 0900-8844 per 1 mei

1-5-2002. Het tarief voor het landelijke telefoonnummer waarop u de politie kunt bellen voor niet-spoedeisende dringende zaken, gaat drastisch omlaag. Werd tot voor kort het tarief van 13 eurocent per minuut gevraagd, sinds 1 mei geldt het lokale gesprekstarief van 2,8 eurocent.


---

LET OP ZAKKENROLLERS!
26-4-2002. Met mooi lente- en zomerweer in het verschiet wordt helaas ook het zakkenrollersgilde actiever. De Politie Amsterdam-Amstelland is er de komende tijd extra alert op. Maar u kunt ook zelf wat doen. Lees onze tips om te voorkomen dat u gerold wordt.


---

Dossier
Amsterdamse recherche ontmantelt amfetaminelab in Friesland

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Drugssmokkelaars gepakt dankzij een goede samenwerking tussen de politiekorpsen Amsterdam-Amstelland en Curaçao.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.

---

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

---

© Politie Amsterdam-Amstelland