Gemeente Breukelen


HERDENKING 4 MEI

Op 4 mei wordt traditiegetrouw in het hele land om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen om de slachtoffers van oorlogsgeweld te herdenken die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Veel mensen hechten zeer aan deze stilte en ergeren zich aan anderen die daar geen respect voor kunnen opbrengen. Een persoon kan de stilte van honderden anderen verstoren.

Dit jaar valt 4 mei op een zaterdag, een dag dat veel mensen uitgaan. Dat vormt voor mij een extra reden u te verzoeken uw bijdrage te leveren aan het respecteren van de twee minuten stilte op 4 mei om 20.00 uur ter gelegenheid van de Nationale Dodenherdenking.

De horeca is gevraagd tussen 19.45 uur tot 20.15 uur geen muziek te draaien en geen vermaak aan te bieden. Ik verzoek u om 20.00 uur twee minuten stilte in acht te nemen in verband met de herdenking. Tijdens die twee minuten zal ook niet worden geserveerd.

Gezien het ingetogen karakter van de avond, is het niet gepast om uitbundige feestelijkheden te organiseren.

Uw medewerking zal door mij zeker worden gewaardeerd.

Frank Dales, burgemeester.

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN GEMEENTEHUIS Op Hemelvaartsdag en vrijdag 10 mei 2002 is het gemeentehuis voor publiek gesloten.

Ook met Pinksteren is het gemeentehuis dicht. De balie van burgerzaken is daarom dinsdag 21 mei open tot 19.00 uur.
Woensdag1 mei maakten de toekomstige buren kennis met de plannen van verzorgingstehuis De Aa: omdat het bestaande pand ingrijpend wordt verbouwd en uitgebreid, verhuizen de bewoners tijdelijk naar een andere plek: het terrein aan de Schepersweg, hoek Vrijheidslaan.

Tijdelijke bebouwing zal hen zon twee jaar onderdak bieden. Dan is het nieuwe woonzorg- en dienstencentrum De Aa klaar om weer bewoners te herbergen. Het is de bedoeling dat de bewoners van "De Aa" in april 2003 de tijdelijke huisvesting betrekken.

Wens oudere staat centraal

De ingrijpende renovatie- en nieuwbouwplannen voor De Aa sluiten aan op de wens van ouderen om zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te kunnen blijven wonen. Breukelen vergrijst , dus uitbreiding van de huisvestingsmogelijkheden voor mensen met beperkingen, variërend van lichamelijke tot psychogeriatrische, was dringend gewenst. Vandaar dat de stichting Woonzorgcentra Breukelen onder het motto "Van Aa tot Z(org)" een veelzijdig en toekomstgericht plan ontwikkelde. Op de plek van verzorgingstehuis De Aa herrijst, geschakeld aan seniorencomplex t Heycop, een modern woonzorgcomplex met alle faciliteiten binnen handbereik.

De wijk profiteert mee

Niet alleen voor de bewoners maar ook voor de mensen in de wijk. Zo komt er een fysiotherapiepraktijk, vestigen zich er huisartsen, biedt Weidesticht als thuiszorgorganisatie ouder- en kindzorg aan en vindt de stichting Welzijn Ouderen Breukelen er onderdak. Winkeltjes en een restaurant met grand-caféachtige uitstraling completeren de ingrediënten voor een sfeervolle woonomgeving die van alle gemakken is voorzien en ook openstaat voor bezoekers van buiten de Aa. GEZOCHT: HANDIGE VRIJWILLIGER
BEGELEIDING INBURGERING VAN VLUCHTELINGEN
Voorzieningen voor minima: Bijdrageregeling Met een minimum-inkomen valt het niet altijd mee om rond te komen. Bezuiniging op uitgaven die niet absoluut noodzakelijk zijn, is dan een manier om het huishoudboekje sluitend te maken. Het abonnement op de krant wordt opgezegd; de sportclub, een leuke cursus of de bibliotheek kunnen niet meer.

Voor dit soort kosten heeft de gemeente een regeling: de Bijdrageregeling voor de minima. Deze regeling vergoedt (een deel van de) kosten voor cursussen, computerlessen, sporten, de krant, contributies, schoolkosten voor kinderen.

Iedereen kan een vergoeding vanuit de Bijdrageregeling Minima aanvragen. Het doet er niet toe of u werkt, een uitkering of een pensioen heeft. Wat er wel toedoet is de hoogte van uw inkomen en van uw vermogen. Als uw inkomsten niet hoger zijn dan 110% van het sociaal minimum en u niet meer vermogen (bijvoorbeeld spaargeld) heeft dan 4820,- (alleenstaande) of 9640,- (gezinnen) heeft, is de kans groot dat u voor een vergoeding in aanmerking komt.

Het sociaal minimum voor een gezin is netto 1099,81 per maand en voor een alleenstaande 769,87; 110% is dus 1209,79 respectievelijk 846,86.

Meer informatie over de hoogte van de inkomsten, kosten waarvoor vergoeding mogelijk is, de voorwaarden en de manier waarop u een aanvraag kunt doen, kunt u krijgen bij de afdeling SDB, telefoonnummer (0346) 26 09 16 of 26 09 77. Daar kunt u ook een folder opvragen. Informeert u dan ook eens naar vergoedingen op grond van de Bijzondere Bijstand!