PLANET MEDIA GROUP

nieuwe digitale vrijwilliger bij Het Net

PERSBERICHT

Marije met www.seksueelgeweld.nl gekozen als Digitale Vrijwilliger bij Het Net

Amersfoort, 3 mei 2002 Marije is uitgeroepen tot Digitale Vrijwilliger van de maand april bij Het Net. Zij werd door bezoekers van de site www.digitalevrijwilliger.nl gekozen uit vijf genomineerden. Op haar site, www.seksueelgeweld.nl, is veel informatie te vinden over seksueel geweld en kan tevens informatie uitgewisseld worden via een prikbord.

De Hulppagina Seksueel Geweld is een initiatief van een ex-slachtoffer om lotgenoten op een goede manier te helpen en de weg te wijzen naar hulpverlening. Tevens kunnen slachtoffers online informatie uitwisselen.
De overige vier genomineerden waren Marlon met haar site over Groten Maten Mode, Theo Beekhuys met zijn nostalgie-site, Kim met een site over kinderen van depressieve ouders en Caroline Rozendael met de site omgangsvormen.nl.

Vijf beste sites
De Digitale Vrijwilliger is een initiatief van Het Net. Op www.digitalevrijwilliger.nl kunnen bezoekers een vrijwilliger voordragen, die op functionele, creatieve en maatschappelijk relevante wijze online actief is. De onafhankelijke vakjury, bestaande uit Erica Terpstra (onder andere lid van de VVD Tweede-Kamerfractie), Mark Friederichs (hoofdredacteur Computer Idee) en Betty de Groot (partner bij Glamago), selecteren elke maand de vijf beste sites uit alle voorgedragen vrijwilligers. Op de site kunnen bezoekers hierover vervolgens hun stem uitbrengen.
Alle maandwinnaars komen in aanmerking om Digitale Vrijwilliger van het Jaarte worden.

Verenigingsprijs
Begin volgend jaar brengen bezoekers van de site hun stem uit over alle maandwinnaars. De Digitale Vrijwilliger van het Jaar ontvangt zowel een persoonlijke prijs als een verenigingsprijs. Deze laatste prijs is bedoeld voor de vereniging waarvoor de vrijwilliger actief is. Indien De Digitale Vrijwilliger niet in verenigingsverband actief is, dan mag hij of zij zelf een vereniging of goed doel aanwijzen waar de prijs naar toe gaat.

Het Net
Het Net beschouwt internet in de eerste plaats als een netwerk van, voor en door mensen. De Digitale Vrijwilliger sluit hier nauw op aan vanwege het interactieve karakter en de aandacht voor alledaags gebruik van internet.
Het Net is een van de grootste internetaanbieders in Nederland en valt onder Planet Media Group (www.planetmediagroup.nl), dochter van KPN.

[28)