Korps: Groningen, plaats: Groningen en Gaarkeuken 3-05-2002 Persberichten Regiopolitie Groningen (middagditie) Vrijdag 3 mei 2002

Editie vrijdagmiddag

Groningen: man aangehouden voor inbraak in rondvaartboot De politie heeft vrijdagmorgen op de Stationsweg een 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor het plegen van een inbraak in een rondvaartboort aan het verbindingskanaal. De dader had zich toegang verschaft tot de boot door het forceren van een raam. In de boot constateerden de agenten dat de inbreker er een behoorlijk troep van had gemaakt. Zo had deze onder meer overgegeven. De dienders herkenden echter de slaapzak en het ligmatje van een hun bekende dakloze. Toen zij weer buiten kwamen, zagen zij de man aankomen fietsen. Hij verklaarde weer in de boot te willen gaan slapen en dat tevens de slaapzak zijn eigendom was. Hierop gingen de agenten tot aanhouding over. De stadjer is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Gaarkeuken: radarcontrole
Op vrijdagochtend heeft de politie op de Poelweg in Gaarkeuken een radarcontrole gehouden. Van de 471 gecontroleerde voertuigen waren er 88 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/uur, waar 60 km/uur is toegestaan.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).