Ingezonden persbericht

Oki investeert verder in samenwerking met wederverkopers

Nieuwe Oki Office Centers geopend, start MKB-Partnerprogramma

Hoofddorp, 3 mei 2002 Oki Systems (Holland) b.v. verfijnt haar distributiestrategie verder door de uitbreiding van haar Oki Office Centers en de introductie van een nieuw MKB-partnerconcept. Oki Systems hoopt hiermee de directe samenwerking met een beperkt aantal wederverkopers uit te breiden en haar positie als partner van het kanaal verder te versterken.

In 1998 opende Oki in Nederland het eerste Oki Office Center in het Brabantse Waalwijk. Sindsdien is het aantal gestaag gegroeid. Algon van Woensel, algemeen directeur van Oki Systems (Holland) b.v zegt.: "Als jarenlange partner van het kanaal hebben we behoefte om met een beperkt aantal dealers een intensieve samenwerkingsrelatie aan te gaan, teneinde door het hele land regionaal zichtbare steunpunten te creëren voor verkoop en dienstverlening."

Oki selecteert hiervoor zelfstandige wederverkopers die Oki actief als A-merk kunnen en willen positioneren. Oki Office Centers worden voorzien van de Oki-uitstraling, voeren het volledige productassortiment en hebben een eigen technische dienst. Het verkoop- en technisch personeel van deze Oki Office Centers wordt door Oki voortdurend getraind.

Nieuwe Oki Office Centers in Hoogeveen, Groningen, Sittard en Mijdrecht Binnenkort telt Nederland negen Oki Office Centers. In Groningen opent Henk Carlier, onderdeel van de C. Pet Holding op korte termijn zijn deuren. Competsoft in Hoogeveen dat hier ook onderdeel van is, werd in november 2001 al Oki Office Center. In Sittard opent ZKC binnenkort en in Mijdrecht wordt Tel/Fax in september 2002 Oki Office Center. Algon van Woensel zegt: "Ons doel om landelijke dekking te realiseren, is thans grotendeels bereikt. In de overige regio´s blijven we actief speuren naar bedrijven die passen binnen dit concept. Ook zullen we het verder perfectioneren en wordt de samenwerking op het gebied van marketing, dienstverlening en ondersteuning verder gestructureerd en geïntensiveerd."

MKB-partnerprogramma als nieuw marketingconcept
Naast de Oki Office Centers, introduceert Oki het MKB-partnerprogramma met als doel resellers te ondersteunen om zo goed mogelijk te fungeren als aanspreekpunt en adviseur voor alle vragen op het gebied van papier- en documentstromen. Het accent ligt voor een belangrijk deel op de kleurenlijn, maar ook de overige Oki-producten worden actief meegenomen. "MKB-Partners zijn te karakteriseren als: ´ondernemers voor ondernemers`. Zij weten welke vragen bij hun klanten leven en willen hen actief helpen om deze te beantwoorden. Persoonlijke dienstverlening en ondersteuning zijn hierbij het uitgangspunt", aldus Van Woensel. MKB-partners worden echter niet ingericht als Oki-steunpunt en een eigen technische dienst is ook geen voorwaarde. Oki hoopt het aantal MKB-partners geleidelijk uit te breiden. Potentie, toewijding en regionale spreiding zijn hierbij de belangrijkste selectiecriteria.

Oki Systems (Holland) b.v.
Kibataro Oki richtte in 1881 het eerste Japanse productiebedrijf voor telefoonsystemen op. Sindsdien streeft Oki er naar om communicatie tussen mensen beter en gemakkelijker te maken. Tegenwoordig is Oki Electric Industry Co. Ltd. een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Oki Data Corporation, een volle dochter van Oki Electric, houdt zich bezig met ontwerp, productie en verkoop van alle papiergeoriënteerde apparatuur zoals printers, faxen en multifunctionele apparatuur. Oki Systems (Holland) b.v. is een onderdeel van Oki Data Corporation en is gevestigd te Hoofddorp. De Europese vestigingen vallen onder Oki Europe Ltd. in Londen. De nationale vestigingen hebben een verkoop-, marketing- en ondersteunende functie voor gebruikers en leveranciers. Het hoofdkantoor bevindt zich te Tokio, Japan. Bij Oki werken wereldwijd ruim 25.000 mensen en het bedrijf realiseerde over het boekjaar 1999 (van 1 april 1999 t/m 31 maart 2000) een geconsolideerde jaaromzet van ruim 6,3 miljard dollar. Alle productiefaciliteiten zijn ISO-gecertificeerd, een bewijs dat Oki zichzelf voortdurend de verplichting oplegt de kwaliteit van de productie continu te controleren en te verbeteren. Meer informatie biedt www.oki.nl.



Ingezonden persbericht