Gemeente Tiel


Brand basisscholen Tiel

In de avond van woensdag 1 mei 2002 is om ongeveer 23.00 uur brand uitgebroken in de naast elkaar gelegen basisscholen De Moespot, Prins Clausschool en Stefanusschool.
De Moespot is volledig afgebrand en niet meer te gebruiken voor onderwijs. Bij de andere twee scholen zijn enkele lokalen voor korte tijd onbruikbaar geworden.

Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. De Brandweer geeft aan dat er geen gevaar is voor instorting en dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Donderdag 2 mei is een gespecialiseerd bedrijf begonnen met de schoonmaak van de scholen. Ook zullen de scholen permanent bewaakt worden. De ouders worden hierover schriftelijk op de hoogte gebracht.

De scholen en de gemeente Tiel werken er aan om noodopvang te realiseren voor de Moespot en enkele groepen van Prins Clausschool en Stefanusschool. De Moespot heeft volgende week nog vakantie. Na overleg met de onderwijsinspectie hebben de directies van de Prins Claus en de Stefanus besloten de lessen eerst op 13 mei 2002 weer te hervatten, zodat er tijd is om de daarvoor noodzakelijke maatregelen te treffen.

Voordat de scholen op 13 mei weer beginnen, zullen de ouders opnieuw schriftelijk bericht krijgen welke noodopvang voor de kinderen is geregeld.