Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 3 mei 2002

Veertien autokraken in Zevenaar

ZEVENAAR - In de nacht van 1 op 2 mei vonden er in de woonwijken Methen en Heerenmaten in Zevenaar veertien autokraken plaats. Op 3 mei werd er aangifte gedaan bij de politie. Mogelijk volgen er nog meer aangiften. In alle gevallen werd een ruitje ingetikt en ging men er vandoor met audio-apparatuur. De kraken vonden plaats in de Spaakstraat (drie keer), de Churchillstraat (twee keer), de Spinet (twee keer), de Spinellistraat (twee keer), de Horlepijp, de Waldhoorn, de De Gaullestraat, de Schalmei en de Monnetstraat.
---

Nieuwe chef van de unit Zevenaar

ZEVENAAR - Vanaf dinsdag 7 mei start Hoofdinspecteur Harry Wilbrink in Zevenaar als de nieuwe chef van deze unit van het district Rivierenland. Het voormalige hoofd van de unit Zevenaar, Wim Krabbenborg, is sinds 1 maart werkzaam als chef van de Centrale Meldkamer Gelderland-Midden.

Harry Wilbrink, 44 jaar oud, is voorheen chef van de unit Overbetuwe van het district Rivierenland geweest. Vanaf 1 februari was hij als tijdelijk waarnemend hoofd werkzaam in de unit Midden (Ede) van het district West-Veluwe Vallei. Nadat de burgemeesters van de gemeenten Zevenaar, Rijnwaarden en Didam hadden aangegeven dat zij zich konden vinden in de kandidatuur van Harry Wilbrink, kreeg hij op 1 april door de chef van het district Rivierenland, Ronald Wilderdijk, het besluit van zijn aanstelling als unithoofd Zevenaar uitgereikt.
Na nog een maand de honneurs in Ede te hebben waargenomen, volgt Wilbrink nu zijn aanstelling in Zevenaar.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl