Vlaamse overheid

Vlaamse regering
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 3 MEI 2002

Vernieuwing Gemengde Commissie Vlaanderen-Nederland

Op voorstel van Vlaams minister Paul VAN GREMBERGEN keurde de Vlaamse regering de nieuwe samenstelling goed van de Vlaamse delegatie in de Gemengde Commissie Vlaanderen-Nederland voor de periode 2002-2006. Deze Gemengde Commissie adviseert over de uitvoering van het Verdrag van 1995 inzake de samenwerking op het gebied van cultuur, onderwijs, wetenschappen en welzijn tussen Vlaanderen en Nederland.

Van vijf leden van de Commissie wordt het mandaat hernieuwd. Het gaat om de mandaten van Hugo Weckx, die voorzitter blijft van de Vlaamse delegatie, en de mandaten van Jozef Deleu (Stichting Ons Erfdeel) Riet Jeurissen (Lector Nederlands- Lerarenopleiding Hogeschool Limburg) Eric Stroobants (secretaris-generaal, Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap) en Anita Van den Wouwer (directeur Vlaams Centrum voor Volksontwikkeling).

Het mandaat van Roger Dillemans, ere-rector van de KUL, werd op diens verzoek niet verlengd. Hij wordt vervangen door Harry Martens, rector van het LUC en van de Transnationale Universi- teit Limburg. Schrijfster Monika Van Paemel wordt in de Gemengde Commissie opgevolgd door Annick Schramme, docente aan de Universiteit Antwerpen en auteur van 'Vlaanderen en zijn grote buitenland, De opbouw van een internationaal cultureel beleid' (1999, Lannoo).

De zeven Nederlandse leden van de Gemengde Commissie worden benoemd door de Nederlandse regering.

persinfo : Koen Jongbloet, woordvoerder van minister Van Grembergen - tel.02 553 23 11 e-mail: persdienst.vangrembergen@vlaanderen.be