Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORDRECHT, 3 MEI 2002

Landelijke politieke partijen oriënteren zich komende week bij De Hoop

Dordrecht Stichting De Hoop, het centrum voor evangelische verslavingszorg en hulpverlening in Dordrecht, kan de komende week rekenen op ruime belangstelling vanuit de landelijke politiek. Die landelijke politiek oriënteert zich bij De Hoop op gewenste verdere ontwikkelingen van de verslavingszorg. Maandag aanstaande bezoekt Leefbaar Nederland voorman Fred Teeven De Hoop. Vervolgens bezoeken woensdag zowel de voormannen van de ChristenUnie als later op de dag die van de SGP De Hoop. Maandag 13 mei volgen dan nog de fractieleden van de VVD.

De politici bezoeken De Hoop in het kader van de aanstaande verkiezingen. De kamerleden zullen met De Hoop in gesprek gaan over de actuele problemen waarmee de Dordtse organisatie te maken heeft: de stroeve manier waarop cliënten momenteel in aanmerking kunnen komen voor het persoonsgebonden budget, de lange wachtlijst, de moeizame wijze waarop wachtlijstgelden beschikbaar worden gesteld, het gebrek aan behandelcapaciteit, etcetera. De Kamerleden zullen ook de gelegenheid hebben om met cliënten van De Hoop te spreken. Verder zullen zij Dorp De Hoop (in de volksmond afkickdorp genoemd) bezoeken. De Hoop wil daar het overgrote deel van haar activiteiten concentreren.

De Hoop is een door de overheid erkend categoriaal psychiatrisch ziekenhuis voor verslaafden en heeft daarnaast een maatschappelijke opvang voor mensen met psychosociale problemen. Belangrijk onderdeel van de hulpverlening van De Hoop is de individuele begeleiding en resocialisatie van cliënten. De Hoop kent verschillende bedrijven, werkervaringsplaatsen en een studiecentrum waar mensen een vak leren als voorbereiding op terugkeer in de maatschappij.

cf20a.gif