Ingezonden persbericht

Ligt uw CV klaar

Eenderde van de managers zegt hun CV klaar te hebben liggen

AMSTERDAM, 20020503 -- In een recent onderzoek waarin ruim 900 internationale managers werden ondervraagd, gaf eenderde (31,8%) aan dat managers hun CV klaar hebben liggen voor het geval ze plotseling hun baan kwijtraken. Van de Nederlandse managers is 77% al langere tijd bezig met het begeleiden van hun opvolger.

Iemand kan door omstandigheden zonder werk komt te zitten. Dit kan bijvoorbeeld komen door een reorganisatie, een faillissement, een ontslag of het niet doorkomen van de proefperiode. In deze gevallen kan het voor een manager verstandig zijn een CV klaar te hebben om direct te kunnen reageren op interessante functies.

Er moet wel een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen een manager op middle management niveau en de manager op senior management niveau. Voor een "middle manager" die midden in de opbouw van zijn carrière zit is het bij het verliezen van een baan belangrijk niet te lang zonder werk te zitten. Deze manager zal goed voorbereid moeten zijn om zich direct op de arbeidsmarkt te kunnen begeven. Een CV paraat hebben is dan geen overbodige luxe. Voor de manager op senior management niveau echter kan het verliezen van een baan een goede gelegenheid zijn een 'sabbatical' te nemen of andere interessante zaken te doen die niet direct iets met een vaste functie te maken hebben. Dat een bedrijf bijvoorbeeld een afkoopregeling heeft moeten treffen maakt dat de manager zich financieel niet direct in een benarde positie bevindt. Voor wat betreft het solliciteren: vaak benaderen bureaus of bedrijven deze mensen voor een bepaalde functie en hoeft de manager niet zelf te solliciteren. Het maken van een CV is dan ook overbodig.

Wanneer een werknemer weggaat, afgezien van het feit of het een eigen beslissing is of niet, moet iemand anders gevonden worden. Sommige bedrijven hebben een opvolgingssysteem en houden de directeuren verantwoordelijk voor het vinden en het op voorhand voorbereiden van een vervanger (d.w.z. al tijdens de periode dat de oorspronkelijke manager nog in zijn functie werkzaam is). Op de vraag of het waardevol is voor een manager om een opvolger al gedurende een langere tijd te begeleiden, geeft 85% van de Nederlandse managers aan het waardevol te vinden. In vergelijking met de andere landen zijn zij echter wat terughoudender. In België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië vindt meer dan 93% het waardevol.

Maar doen ze ook wat ze vinden?
Op de vraag of managers momenteel hun opvolger al daadwerkelijk begeleiden antwoordt 77% van de Nederlandse managers 'ja' tegenover slechts 56% in Groot-Brittannië, 68% in Duitsland, 79% in België en 82% in Frankrijk. Hieruit blijkt dat Nederlandse managers het wellicht minder belangrijk vinden dan andere landen, maar het in de praktijk wel degelijk toepassen. "Vaak wordt te laat een begin gemaakt met de werving (intern/extern) van een geschikte opvolger, hierdoor blijft vaak te weinig tijd over om deze opvolger grondig voor te bereiden op zijn of haar toekomstige taak. Dit is belangrijk omdat het een soepele opdracht en een zekere continuïteit binnen een bedrijf garandeert", aldus Martijn Boet van Robert Half Finance.

Dit zijn de resultaten van een onderzoek, onderzocht in 9 landen: Australië, België, Duitsland, Frankrijk,Groot-Brittannië, Ierland, Nederland, Nieuw-Zeeland en Tsjechië. Het is geleid door een onafhankelijk onderzoeksbureau en omvat de reacties van ruim 900 Financieel, HR en Algemeen Managers.

De gegevens over hetzelfde onderzoek in Amerika zijn opvraagbaar.

Over Robert Half Finance
Robert Half Finance is een gespecialiseerd werving & selectie bureau voor financiële professionals en maakt deel uit van de Amerikaanse groep Robert Half International. Met meer dan 325 vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland, voorziet Robert Half Finance in gespecialiseerde werving en selectie van midden en hoger financieel personeel. In Nederland heeft Robert Half Finance kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.



Ingezonden persbericht