Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o 3-05-2002
1e Persbericht van vrijdag 3 mei 2002

Berichten uit de regio

Asten: Diefstal personenauto
Vanaf de Snepweg is donderdagmiddag tussen 15.00 uur en 17. 00 uur een bedrijfsauto, merk Nissan, type Patrol, kleur rood, voorzien van het kenteken 21-VV-BV, weggenomen.

Valkenswaard: Aanhouding na diefstal fiets
Op de Merendeef is donderdagavond om 9.00 uur een 17-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. Getuigen zagen dat de jongen met een afgesloten fiets liep te zeulen en hadden de politie gebeld. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor overgedragen aan zijn ouders. De fiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na poging zware mishandeling Donderdagavond om 22.50 uur is op de Langsteek een 29-jarige Belgische inwoner van Vught aangehouden. De man wordt ervan verdacht na een ruzie met zijn vriendin, waarbij hij de gehele huisraad had vernield en zijn vriendin geslagen had, opzettelijk met zijn auto te zijn ingereden op de auto van de ouders van zijn vriendin die haar kwamen halen. Uit onderzoek bleek verder dat de auto waarin de verdachte reed van diefstal afkomstig was. De man is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De auto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Heeze: Verdachten van autodiefstal aangehouden
Gisterenavond omstreeks 21.00 uur zijn op de Strabrechtseheideweg een 16-jarige meisje en een 16-jarige jongen uit Mönchengladbach (D) aangehouden. Korte tijd later is op de Bosrand in Geldrop een 20-jarige Duitse man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De verdachten stonden bij twee autos die, bij navraag, in Duitsland als gestolen stonden gesignaleerd. De 20-jarige verdachte zag kans om weg te lopen maar kon korte tijd later toch aangehouden worden. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. De autos zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Inbreker aangehouden
Een 38-jarige Eindhovenaar is donderdagavond om 23.50 uur op de Tesselschadelaan aangehouden. De man wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in een woning aan de Tesselschadelaan waarvan de bewoonster de politie had gebeld. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten van tasjesroof aangehouden Vanmorgen om 02.20 uur is op de Begijnenhof een 23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden omdat hij betrokken was bij een vechtpartij. Om 02.30 uur is op het Stadhuisplein een 23-jarige inwoner van Oirschot aangehouden. De mannen worden ervan verdacht omstreeks 00.15 uur op de Genovevalaan een fietser van zijn portemonnaie te hebben beroofd. Hierna werd het slachtoffer met geweld gedwongen in de auto van beide mannen te stappen om bij een pinautomaat geld van zijn rekening te pinnen. Het slachtoffer werd diverse malen door de daders geschopt en geslagen. Bij hun aanhouding bleek dat de auto waarin zij reden van diefstal afkomstig was. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en voor onderzoek inverzekering gesteld. De auto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Waalre: Onder invloed
Vrijdagmorgen om 01.10 uur is op de Mariannestraat een 31-jarige inwoner van Waalre aangehouden. De man bleek zijn personenauto onder invloed te besturen. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0.70 promille aan. De verdachte kreeg een transactie van 190 euro en een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Helmond: Inbreker door bewoner overlopen
Op het Beursplein is vanmorgen om 01.50 uur een 31-jarige Helmonder aangehouden. De man was kort ervoor bij een inbraak in een woning Veestraat overlopen door de bewoner die wakker was geworden. De inbreker stak de bewoner met een schroevendraaier is zijn hand en vluchtte de woning uit. De inmiddels gewaarschuwd politie kon de man kort hierna aanhouden. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.