FLEX GROUP NEDERLAND BV

Flex Group Nederland continueert ook in 2001 sterke omzetgroei


- Persbericht -

Flex Group Nederland continueert ook in 2001 sterke omzetgroei

Belangrijkste punten 2001

Stijging van de omzet met ruim 50% tot 36,6 mio euro; No. 10 in European Growth-plus top 500 (no. 2 in Nederland), sinds start in 1998 (www.growthplus.org);
Oprichting en start van Flex Legal Services
(juridische dienstverlening) en Flex Management Solutions (interim management);
Autonome groei resulteert in 40% nieuwe klanten (top-200 bedrijfsleven en overheid);
Insourcen Finance & Control en investeren in Business Development; Aannemen 500ste medewerker in september 2001; Versterking EV en binding medewerkers/relaties door Participatietraject.

Sterke toename van omzet uit niet-ICT diensten duidt op groei integrale dienstverlening
In 2001 steeg de omzet van Flex Group Nederland (FGN) met 52,1% tot 36,6 mio. euro, vergeleken met een omzet van 24,0 mio. euro in 2000.
Het netto resultaat bedroeg over 2001 13,1K euro.

In de visie van FGN is voorinvesteren in de interne organisatie een belangrijke voorwaarde om zonder veel operationele problemen (niet alleen autonoom) verder te kunnen groeien

Het segment strategie en interim management (Flex SC en Flex MS) heeft over 2001 een omzet gerealiseerd van 3.563K euro ten opzichte van
1.644K euro in 2000. Dit betekent een groei van 116,7%.

De omzet van het segment overige diensten (Flex Human Resources, Flex Financial Services en Flex Legal Services) bedroeg in 2001 3.099K euro ten opzichte van 312K euro in 2000. Het segment Flex ICT diensten, bestaande uit de werkmaatschappijen Flex Information Technology, Flex Operational Services en Flex Telecom Services behaalde in 2001 een omzet van 30.210K euro, wat een stijging is van 36,8% ten opzichte van 2000.

Flex Group Nederland richt zich in haar dienstverlening in steeds grotere mate op integrale projecten hoger in de waardeketen. In toenemende mate blijkt FGN bij tender trajecten een geprefereerde partij, met name bij de top-200 van het Nederlandse bedrijfsleven en overheid.

Personeelsbestand
Het personeelsbestand van Flex Group Nederland groeide in 2001 met ruim 28% naar 520 medewerkers. Daarnaast heeft Flex Group Nederland ook in 2001 weer volop geïnvesteerd in de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers door middel van opleiding en training. De totale investering bedroeg ter indicatie 5,8% van de totale loonsom. Bij deze berekening is enkel uitgegaan van de kosten voor opleiding en training, zonder de benodigde investering in studiedagen (verlof). Derhalve blijft Flex Group Nederland ook in economisch mindere tijden de kwalitatieve ontwikkeling van het personeelsbestand als een zeer belangrijk speerpunt zien. Dit beleid wordt het komend jaar verder voortgezet.
Door de aanstelling van een manager P&O heeft Flex Group Nederland bovendien in 2001 een belangrijke organisatorische stap gezet. De manager is aangesteld met als doel om het corporate personeelsbeleid verder te structuren en te ontwikkelen. Hiertoe is inmiddels een personeelsbeleidsplan opgesteld.
Tot slot heeft ook het arbobeleid van Flex Group Nederland een bevredigend resultaat opgeleverd. De lijn van voorgaande jaren heeft Flex Group Nederland in 2001, met een onveranderd laag ziekteverzuimpercentage van gemiddeld 1,4%, kunnen doortrekken.

Verwachtingen
Voor 2002 verwacht Flex Group Nederland een autonome groei van de omzet met ongeveer 15-25%, met een EBIT marge van ongeveer 2-3%. Nadrukkelijker dan in het verleden het geval (en mogelijk) is geweest, wordt bekeken in hoeverre er naast autonome groei richting aan de verdere ontwikkeling van de groep kan worden gegeven door middel van kleine overnames (in de bestaande clusters) of overname van grotere spelers (nieuwe activiteiten). Vooral in de tweede helft van het jaar zal hieraan, indien de situatie zich daartoe leent, inhoud worden gegeven.
Meer dan in voorgaande jaren het geval was, wordt de markt thematisch benaderd met een sterke focus op de sectoren Overheid, Zorg en Inkomen, Financials, Nuts & Telecom en grote (infrastructurele) projecten.
Verder wordt in 2002 aandacht besteed aan de herfinanciering van de groep op concernniveau. Ook de inrichting van een Raad van Advies (RvC io.) krijgt volop aandacht.
Een beursnotering is serieus in onderzoek; diverse opties krijgen daarbij de aandacht. Gesprekken met de geëigende banken zijn gaande. Naast de bestaande vestigingen in Rotterdam, Geldrop en Zwolle is per
1 april een vestiging in Amsterdam (Diemen) geopend.





Flex Group Nederland
Flex Group Nederland, gevestigd in Rotterdam, Zwolle, Geldrop en Diemen, is een multidisciplinaire project- en adviesorganisatie met momenteel ruim 540 medewerkers.
FGN voert verbeter-, verander- en innovatietrajecten op strategisch, tactisch en operationeel niveau uit bij de top-200 van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven.
FGN zet (teams van) eigen consultants op interim- en projectbasis in bij haar klanten op de aandachtsgebieden: Strategie en Management, Human Resources, Legal, Finance en ICT.
Flex Group Nederland heeft zichzelf tot doel gesteld om in de netwerkeconomie een gidsrol te vervullen. Flex Group Nederland zoekt naar mogelijkheden om samenwerkingsverbanden aan te gaan om de opdrachtgever beter van dienst te kunnen zijn en om de partner te zijn waar organisaties op kunnen vertrouwen. Door de ontwikkelingen in en rondom informatie- en communicatietechnologie te koppelen aan diepgaande kennis van de bedrijfskundige disciplines is FGN in staat haar relaties en haar medewerkers optimaal te ondersteunen in het realiseren van de business opportunities die de netwerkeconomie biedt.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Flex Group Nederland
Telefoon: 010-2171222
Leo van de Voort, CFO/Lid RvB (l.vandevoort@flex-nl.nl) of Marjet Winsemius, afdeling corporate communicatie (m.winsemius@flex-nl.nl).

Het jaarverslag van Flex Group Nederland is beschikbaar vanaf medio 2002. Een verkorte versie zal beschikbaar zijn op www.flex-nl.nl in de rubriek Info & Media.


03 mei 02 14:21