IMMUNICON CORPORATION

Immunicon richt Europees filiaal op

Focus op technologie en klinisch onderzoek en ontwikkeling

Huntingdon Valley, Pennsylvania - Immunicon Corporation maakte vandaag de oprichting bekend van Immunicon Europe, Inc. en de opening van een filiaal in Enschede, Nederland. De Europese bedrijfsactiviteiten van Immunicon zullen zich richten op de verdere ontwikkeling van de innovatieve CellTracks(TM) platformtechnologie en zullen als basis dienen voor klinische studies naar onderzoek en ontwikkeling (R&D) in Europa.

Dr. Leon WMM Terstappen, Senior Vice President van R&D en Chief Scientific Officer, verklaarde: 'Door de oprichting van Immunicon Europe kunnen wij nauwer samenwerken met onze R&D partners van de Universiteit Twente. Ons CellTracks analyseplatform is een direct resultaat van deze samenwerking. De CellTracks technologie vertegenwoordigt een fundamentele verandering in de processen die gebruikt worden in de medische diagnostiek om zeldzame gebeurtenissen op te sporen en te analyseren. Het CellTracks systeem combineert de compact disk technologie die door de UT is ontwikkeld, met Immunicons magnetische separatie- en presentatietechnieken. Op deze manier kunnen voorheen niet ontdekte gebeurtenissen, zoals kanker in een vroeg stadium, worden gediagnosticeerd. Op dit moment testen we deze technologie in een multi-centre klinisch onderzoek in de VS, wat als doel heeft om een diagnostisch hulpmiddel te ontwikkelen om de behandeling van metastatisch borstkanker te controleren.'

Immunicon Corporation is een particuliere onderneming in biomedische producten die zich richt op de ontwikkeling en het op de markt brengen van op cellen gebaseerde diagnostische en aanverwante producten. Door het terrein en reikwijdte van Immunicons technologie kunnen ook toepassingen op het gebied van therapieën, farmaceutisch onderzoek en ontwikkeling, en biowetenschappen onderzocht worden. Er wordt momenteel klinisch onderzoek gedaan dat moet leiden tot gereguleerde submissies voor de eerste producten voor de diagnostiek van kanker.

Contactpersonen:

Edward L. Erickson James G. Murphy, CPA Chairman, President Sr. VP, Finance & Administration
and Chief Executive Officer and Chief Financial Officer

Immunicon Corporation
3401 Masons Mill Road
Suite 100
Huntingdon Valley, PA 19006

+1-215-830-0777 (Tel)

+1-215-830-0751 (Fax)
eerickson@immunicon.com
jmurphy@immunicon.com
http://www.immunicon.com

Website: http://www.immunicon.com

Contact informatie: Edward L. Erickson, Chairman, President and Chief
Executive
Officer, of eerickson@immunicon.com , of James G. Murphy, CPA, Sr. VP,
Finance
& Administration and Chief Financial Officer, of jmurphy@immunicon.com
beiden
van Immunicon, +1-215-830-0777, of fax: +1-215-830-0751


03 mei 02 13:52