Gemeente Weerselo

Uitnodiging meedenken over het centrumgebied van denekamp

Herstructurering centrum Denekamp

Onder deze naam wil het gemeentebestuur een nieuwe visie ontwikkelen voor de toekomstige structuur en inrichting van het centrum van Denekamp.
Zoals u weet wordt er gewerkt aan de realisering van de wijkontsluitingsweg en de randweg. Daardoor kan het doorgaande verkeer worden omgeleid en kan de Oldenzaalsestraat/Eurowerft verkeersluw worden gemaakt. Ook zijn er een aantal locaties in het centrum die vragen om een nieuwe invulling en er moet een plek worden gevonden voor de uitbreiding van het gemeentehuis. Kortom er staat het een en ander te gebeuren.

Het centrum is bij uitstek de plek waar alles samenkomt. Verkeer, ondernemerschap, maar ook sociale contacten. Het centrum: de plek waar wonen, werken en recreëren wordt gecombineerd.
Een centrum te maken dat past bij de aard en schaal van Denekamp, dat is de uitdaging waar wij voor staan!

Het is belangrijk dat de inrichting van het centrum voldoet aan de wensen van de inwoners en ondernemers. Iedereen heeft er wel een mening over en er leven ongetwijfeld ideeën.

Om ondernemers, bewoners en consumenten de gelegenheid te geven mee te denken over de toekomst van het centrum wordt binnenkort een drietal bijeenkomsten georganiseerd. In onderstaand schema ziet u wanneer en voor wie.

Tijdens de informatieavonden zal worden toegelicht hoe het centrum op dit moment functioneert en welke ontwikkelingen de komende jaren te verwachten zijn. Aan het eind van de avond krijgen alle aanwezigen een informatiepakket mee naar huis en een huiswerkopdracht:

"nadenken over toekomst centrum Denekamp (structuur, inrichting, functies, uitstraling)"

Tijdens de terugkomavond gaan we gezamenlijk dieper in op de ideeën die worden aangedragen.

WAT WIE WANNEER WAAR
informatieavond ondernemers centrum Denekamp 21 mei, 19:30 uur gemeentehuis Denekamp
informatieavond consumenten/bewoners centrum 16 mei, 19:30 uur gemeentehuis Denekamp
meedenkavond ondernemers en consumenten/bewoners 29 mei, 19:30 uur De Gulle Waard, Vledderstraat 11

Wij hopen u te mogen begroeten op de informatieavond en de meedenkavond.

Indien u nog nadere informatie wenst, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met dhr. Valk van de sector Ruimte, tel. 854205.