Gemeente Soest

Brandweer Soest en Soesterberg werven vrijwilligers

Respons wervingscampagne korps Soesterberg kan beter

Zo'n 40 inwoners van Soest tonen interesse voor de vrijwillige brandweer. Ze hebben zich aangemeld voor de informatieavond in de brandweerkazerne aan de Lange Brinkweg 71 op woensdag 15 mei om 20.00 uur. Deze respons is naar verwachting. De respons voor het korps Soesterberg kan beter. Inwoners van Soesterberg worden alsnog verzocht zich op te geven voor de informatieavond van het korps Soesterberg in de brandweerkazerne aan de Koppenlaan, eveneens op woensdag 15 mei om 20.00 uur.

Om brandweerhulp in de gemeente Soest te kunnen blijven garanderen, werven de brandweerkorpsen van Soest en Soesterberg vrijwilligers. Inwoners van Soest en Soesterberg tussen de 18 en 35 jaar ontvingen persoonlijk een brief waarin ze worden opgeroepen zich aan te melden als vrijwilliger.

De geslaagde wervingscampagne in Soesterberg afgelopen jaar heeft drie nieuwe vrijwilligers opgeleverd. Daarmee is het korps Soesterberg echter nog niet op sterkte. Ook het korps Soest - dat vorig jaar niet mee deed met de wervingscampagne in Soesterberg - is niet op sterkte. In Soesterberg zijn nog minimaal drie vrijwilligers noodzakelijk en in Soest minimaal zeven.

In de avond- en nachtelijke uren en in de weekenden is de opkomst voldoende, maar overdag begint de situatie zorgelijk te worden. Uitbreiding van het korps is dan ook dringend noodzakelijk. De brandweer zoekt met name inwoners die tevens werkzaam zijn in de gemeente. Inhakend op de landelijke campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken 'Van huisvrouw naar brandweervrouw' doen beide korpsen vooral ook een beroep op vrouwen om zich als vrijwilliger aan te melden.

Belangstellenden voor de informatieavond op 15 mei 2002 kunnen contact opnemen met de brandweer, telefoon (035) 609 33 90.
---