Ingezonden persbericht

Wereld.nl komt nu met gratis internettoegang voor haar leden

EINDHOVEN, 20020503 -- Eindhoven, 2 mei 2002: Wereld.nl biedt vanaf vandaag haar ruim 750.000 leden gratis toegang tot internet via de nieuwe 06760-nummerstructuur. Het inbelnummer van wereld.nl is: 06760 25000. Gratis internettoegang is een nieuwe ledenservice voor de wereld.nl-leden. Binnen wereld.nl verzamelen leden zich vanuit hun interesses en maken daar actief gebruik van de geboden mogelijkheden. Door van deze nieuwe ledenservice gebruik te maken steunen zij wereld.nl, doordat een kick-back van KPN ontvangen wordt, en hebben de leden zelf het voordeel van gratis toegang zonder poespas.

De hoge mate van betrokkenheid en binding van de leden zal er naar verwachting voor zorgen dat veel leden hun vertrouwde wereld.nl-omgeving op deze manier zullen gaan steunen. Het verdienmodel van wereld.nl is niet afhankelijk van de inkomsten uit de kick-back, zodat er geen financiële risico's spelen.

Het lijkt een onverwachte ontwikkeling om nu nog gratis internettoegang in de markt te zetten. Echter, wereld.nl doet dit niet vanuit een rol als internet provider, maar als een ledenservice voor haar ruim 750.000 leden. De diensten die wereld.nl nu reeds aan haar leden biedt, waaronder communities als SmulWeb, ReisWeb of VrouwZijn, maar ook diensten als persoonlijke functies, multi-flyer, persoonlijke TV Gids en contactwereld, resulteren in een bovengemiddeld gebruik van internet door de leden. Door deze ledenservice aan te bieden snijdt het mes van twee kanten: de leden hoeven geen abonnementsgeld te betalen voor internettoegang en wereld.nl verdient extra geld middels de kick-back. De systemen zijn zodanig ingericht dat wereld.nl voor deze ledenservice, net als voor alle andere, geen overdaad aan persoonlijke gegevens van haar leden nodig heeft. Er wordt gestuurd op een anonieme identiteit en, voor gevallen dat dat nodig zou zijn, een controle middels het combineren van IP-nummer en telefoonnummer. Er gelden wel gedragsregels en voorwaarden. Deze moeten ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk misbruik van de faciliteiten gemaakt wordt. Wereld.nl behoudt zich het recht voor om gebruikers buiten te sluiten bij gebleken misbruik.

Het business model is simpel en zonder risico's voor wereld.nl: de infrastructuur voor internet toegang maakt gebruik van de nieuwe 06760-nummers voor internet en wordt geheel verzorgd door BT Ignite. Wereld.nl ontvangt een kick-back voor iedere minuut die via haar inbelnummer wordt gerealiseerd. Het inbelnummer van wereld.nl is: 06760-25000. Het accent ligt vooral op wereld.nl-leden, dus personen die al toegang tot internet hebben. De grote kracht van dit model is dat er geen investeringen vanuit wereld.nl nodig zijn en dat er alleen maar opbrengsten zijn. Het geheel is gebaseerd op een loyaal ledenbestand dat met grote regelmaat gebruik maakt van de vele content en functionaliteiten die aanwezig zijn. De inbeldienst wordt via alle websites die binnen wereld.nl vallen en via de Ezines naar de leden gecommuniceerd. Er zullen geen grootse marketing activiteiten plaats vinden om wereld.nl te promoten. Wereld.nl beschikt over een aantal eigen promotietools, die door leden voor vele doeleinden worden ingezet, zoals de multi-flyer, en waarmee ook deze inbeldienst kan worden gepromoot door de leden zelf. Leden gaan helpen om leden te winnen voor het gebruiken van deze dienst om daarmee wereld.nl financieel te steunen zonder dat het de leden iets extra's kost.

Regelmatig zal Wereld.nl komen met nog meer diensten voor leden, waarvoor in bepaalde gevallen wel tarieven van toepassing kunnen zijn.

Om van de inbelfaciliteiten gebruik te kunnen maken kan de gebruiker kiezen tussen het eenmalig installeren van een simpel programma, wat het inbelnummer van wereld.nl in de instellingen zal plaatsen en een icoon op de desk-top, en het zelf handmatig instellen van het inbelnummer in de configuratietabel (uitleg voorhanden). Daarna kan men direct dit nummer aanspreken vanaf de desk-top. Voor vragen en problemen kan gebruik gemaakt worden van de gratis helpdesk, welke per email bereikbaar is (emailadres: inbelhulp@wereld.nl).



Ingezonden persbericht