Rijksuniversiteit Groningen

03 mei 2002

Nummer 66 3 mei 2002

Groningse studente wint ECHO-award

Noot voor de pers.

De Groningse geneeskunde studente Marin Çitgez heeft donderdag 2 mei in Den Haag een ECHO-award 2002 ontvangen uit handen van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen L. Hermans. De ECHO-awards zijn prijzen die worden uitgereikt door het Expertise Centrum allochtonen Hoger Onderwijs. Er is één award beschikbaar voor een student van een hogeschool en één voor een universitaire student. De awards bestaan uit een kunstwerk en een summerschool International Politics in a Global Age aan de universiteit van Cambridge.

De voordrachten voor de award zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Tweede Kamerlid Mohammed Rabbae. Marin Çitgez krijgt de prijs omdat ze zich, aldus de jury, "onderscheidt door haar enorme kracht en doorzettingsvermogen, haar standvastige uitstraling bij de presentatie voor de jury, haar buitengewone studieprestaties en haar manier van omgang met een omgeving, waarin het niet vanzelfsprekend is dat meisjes gaan studeren".

Çitgez werd geboren in Tukije (Cercüs, 1979). Haar ouders kwamen in 1980 naar Nederland als politiek vluchteling uit geloofsovertuiging. Marin Çitgez is in 1998 begonnen met een opleiding farmacie aan de RUG. In 2000 werd ze ingeloot voor geneeskunde, een studie waarin zij inmiddels tweedejaars is. De studie farmacie heeft ze aangehouden naast de studie geneeskunde. Op dit moment is Marin Çitgez lid van de Opleidingscommissie Geneeskunde, de Universitaire Commissie Studentenbeleid en de werkgroep BaMa van die commissie. Eerder was zij lid van de Opleidingscommissie Farmacie. Daarnaast is zij lid van de faculteitsvereniging geneeskunde Panacea en zit ze de activiteitencommissie van de Groninger Studenten Alpinisten Club.

Noot voor de pers.

Meer informatie:

* Marin Çitgez, e-mail m.citgez@student.rug.nl
* drs. Alie van Arragon, tel. (050) 363 66 43, e-mail a.van.arragon@bureau.rug.nl (werk).

* Zie ook: www.echo-net.nl en www.minocw.nl