Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen

Advies LRVW: geen wijzigingen in basispakket
03-05-2002

De Programmaraad LRVW heeft in haar openbare vergadering op 4 april 2002 te Wassenaar, besloten tot het advies de samenstelling van het basispakket van televisiezenders zonder wijzigingen te continueren.

In het kader van de Mediawet dient de Programmaraad LRVW jaarlijks vóór 1 juni kabelexploitant Casema te adviseren omtrent de samenstelling van het basispakket, dat bestaat uit 15 televisiezenders. Het basispakket zoals dat op advies van de programmaraad LRVW door de Casema wordt doorgegeven bestaat uit zeven zogenaamde 'must carry' zenders, die op grond van de Mediawet verplicht door de kabelexploitant moeten worden doorgegeven. Deze zenders zijn Nederland 1, 2 en 3, TV-West en InfoThuis (regionale zenders), België VRT TV1 en België KETNET/Canvas. Over deze zenders heeft de Programmaraad LRVW geen medezeggenschap. De overige televisiezenders die worden doorgegeven in het basispakket zijn RTL 4, SBS 6, Yorin, Duitsland 1 en 2, BBC 1 en 2 en TV 5. Uitsluitend over deze acht zenders kan de Programmaraad LRVW een advies uitbrengen.

Op grond van de ter beschikking staande informatie en de door de Mediawet voorgeschreven pluriforme samenstelling van het basispakket, ziet de Programmaraad LRVW geen reden om wijzigingen in het huidige pakket aan te brengen. Bovenstaand advies is op 16 april j.l. aan kabelexploitant Casema uitgebracht.

Postbusnummer
De Programmaraad LRVW houdt onder andere rekening met de wensen en belangen van de abonnees c.q. inwonenden van de vijf deelnemende gemeenten. Met vragen en/of opmerkingen omtrent het advies van de Programmaraad kan men alleen schriftelijk terecht bij het onderstaande (nieuwe) adres:

Programmaraad LRVW
Postbus 1147
2260 BC LEIDSCHENDAM