Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-05-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Aangehouden voor vernieling

AMERSFOORT De politie heeft donderdagavond een man op de Noorderwierweg aangehouden voor vernieling.

Omstreeks 22.35 uur kreeg de politie een melding dat een man vernielingen zou plegen bij een winkel aan de Noorderwierweg. Ter plaatse trof de politie niemand aan. Via de meldkamer kwam een tweede melding binnen dat de verdachte aan de andere kant van de weg liep.

Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie een 37-jarige man uit Amersfoort aanhouden. Bij de winkel waren een aantal grote sterren in de ruit gegooid. Tevens werd bij een aantal geparkeerde voertuigen schade aan de portieren aangetroffen. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 mei een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 01.35 uur een automobilist over de Ringweg Randenbroek rijden. De agenten hadden het vermoeden dat de bestuurder mogelijk onder invloed was. Op de Heiligerbergweg kreeg de man een stopteken. Na een eerste blaastest bleek het vermoeden juist. De 58-jarige bestuurder uit Amersfoort werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau.

Hier werd duidelijk dat de Amersfoorter 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd. De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Personeel van een winkel aan de Amsterdamseweg heeft donderdagmorgen een man aangehouden voor het stelen van gereedschap.

Rond 10.00 uur zag een getuige dat een man gereedschap onder zijn jas verstopte en probeerde de winkel te verlaten. Eenmaal langs de alarmpoortjes werd de 40-jarige man uit Amersfoort door het personeel staande gehouden.

De inmiddels gearriveerde politie heeft de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.