Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-05-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 09.30 uur

Speelgoedwapen ingenomen

UTRECHT Omstreeks 14.30 uur donderdagmiddag zagen surveillerende agenten een drietal jongens staan op de Spaaklaan en de Van Heuven Goedhartlaan. Zij zagen vervolgens dat één van de jongens een op niet van echt te onderscheiden vuurwapen uit zijn broeksband haalde. Hij richtte hiermee op een voorbij lopende vrouw en borg het wapen weer op.

Hierop hebben de agenten alle drie de jongens, twee van 14 jaar en één van 19 jaar, allen uit Utrecht, aangehouden op de Spaaklaan en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Man geslagen

UTRECHT De politie werd donderdagmiddag rond 14.50 uur gestuurd naar het Vredenburg waar een man een 54-jarige man uit Utrecht zou hebben geslagen. Daarbij had hij eveneens met een steekwapen gedreigd. Omstanders hadden de 54-jarige man beschermd door tussen hem en de verdachte in te gaan staan. De verdachte, een 29-jarige man uit Utrecht, werd even later door de politie aangehouden op het Smakkelaarsveld en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De 54-jarige man had door de mishandeling letstel aan zijn gezicht.

Taxichauffeur mishandeld

UTRECHT Donderdagmiddag rond 16.45 uur deed een 22-jarige taxichauffeur uit Utrecht aangifte van mishandeling en poging tot beroving.

De chauffeur had eerder die middag een klant naar Hilversum gebracht. Aangekomen op de plaats van de bestemming, weigerde de klant te betalen. Hierop besloot de chauffeur terug te rijden naar Utrecht en daar naar de politie te gaan. Onderweg naar Utrecht bedreigde de klant meerdere malen de chauffeur. Aangekomen in Utrecht, sloeg de klant de chauffeur en wilde eveneens zijn portemonnee hebben. Omdat verschillende getuigen zagen wat er gebeurde besloot de klant ervandoor te gaan. De chauffeur is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten behandelen aan zijn letsel. Signalement van de klant: blanke man tussen de 20 en 24 jaar, tussen de 1,85 en 1,90 meter lang, gezet postuur, kort bruin haar. Hij droeg een baseball pet, zonnebril met blauwe glazen, donker rode jas en donkerblauwe broek. De man had vele littekens op zijn handen. De politie vraagt getuigen die zich nog niet hebben gemeld, contact op te nemen met de wijkrecherche van district Paardenveld, via 0900-8844.

Graffitispuiter aangehouden

UTRECHT Rond 03.45 uur vrijdagmorgen hielden surveillerende agenten een 17-jarige jongen uit Bilthoven op de Parkstraat aan. De jongen werd in eerste instantie aangezien als verdachte van woninginbraak. Eerder die avond namelijk had de politie de melding gekregen dat een man in de buurt van de Nachtegaalstraat op inbrekerspad zou zijn. De man was door buurtbewoners gesignaleerd op het dak van een woning. De jongen ging, bij het zien van de agenten, als een haas op zijn fiets er vandoor. Hierop is hij als verdachte aangehouden. Hij verklaarde meteen dat hij graffiti had gespoten. Hierop is hij voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De vermoedelijke inbreker is helaas niet meer in de buurt aangetroffen.