Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 3-05-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanrijding Markerkant
ALMERE Donderdagmorgen zijn op de Markerkant een auto en een bromfietser met elkaar in botsing gekomen. Een 27-jarige automobilist uit Almere zag een 42-jarige Almeerse bromfietser, die voorrang had, over het hoofd. De bromfietser is met vermoedelijk een gekneusde pols per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanhoudingen vernielingen
ALMERE - Donderdagavond kwam er bij de politie een melding binnen van vernieling aan een auto. Oplettende getuigen zagen dat drie jongeren een achterruit van een auto aan de Anna Blamanstraat hadden vernield. De politie kon aan de hand van het opgegeven signalement even later drie Almeerse jongens van 13, 13 en 14 jaar aanhouden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Onder invloed met fietsen gooien
ALMERE Op de Spoordreef is donderdagnacht een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij met fietsen gooide. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.

Automobilist van 16 jaar aangehouden
ALMERE Donderdagnacht is op de Noorderdreef een 16-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Hij was de agenten opgevallen doordat hij zonder de juiste verlichting aan door rood reed. Bij controle bleek hij slechts 16 jaar oud te zijn en dus niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Getuigenoproep incident Hogering
ALMERE De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal met bedreiging dinsdagmorgen op de Hogering. Het rechercheteam mist nog belangrijke informatie die kan leiden tot de opsporing van de daders. Dinsdagmorgen iets na 11:00 uur hebben vier nog onbekende mannen op de Hogering ter hoogte van de Paralleldreef onder bedreiging van iets dat leek op een automatisch vuurwapen een auto overvallen. De mannen reden een auto klem met daarin drie volwassenen en een kind. De bestuurder, een 28-jarige Almeerder, werd bedreigd en gesommeerd een koffer en een tas af te geven. De sleutels werden uit het contact genomen en niet meer teruggegeven. Deze bagage was van zijn broer die hij net terug was van een vliegvakantie. Vervolgens zijn de mannen er weer vandoor gegaan. Wat er precies in de bagage zat, is nog niet duidelijk.