Korps: Groningen, plaats: diverse 3-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
vrijdag 3 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: mannen aangehouden na inbraak in bedrijfspand De politie heeft donderdagavond drie mannen, in de leeftijd van 32 en twee maal 36 jaar, uit Groningen aangehouden op verdenking van een inbraak in een bedrijfspand aan de Verlengde Lodewijkstraat. Een getuige had waargenomen dat de inzittenden van een personenauto diverse goederen vanaf het terrein hadden weggenomen. Hierop wisten de agenten deze personenauto in de H.L. Wichersstraat te traceren en vervolgens de drie mannen aan te houden. Op het terrein bleek een deur van een bedrijfspand te zijn geforceerd. Daarnaast kon blijken dat in het pand vernielingen waren gepleegd. Kort later werd in de tuin van een van de verdachten een aanzienlijke hoeveelheid aluminium aangetroffen. De mannen zijn ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: man aangehouden voor stelen van twee rechterschoenen Donderdagmiddag heeft de politie een 36-jarige man uit Marum aangehouden, nadat deze betrapt was bij het stelen van twee rechterschoenen uit een winkel in de Herestraat. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. De verdachte ontkende overigens de diefstal te hebben gepleegd.

Groningen: man aangehouden na belediging agenten Donderdagnacht heeft de politie op het Gedempte Zuiderdiep een 52-jarige man uit Groningen aangehouden, nadat hij twee agenten had uitgescholden en beledigd. De man had de agenten beledigd, omdat zij de door hem bestelde taxi hadden weggestuurd. De verdachte is na verhoor weer heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: hennepkwekerij opgerold
De politie heeft donderdagmiddag na een overlastmelding in een woning aan de IJsselstraat een hennepkwekerij opgerold. De 51-jarige bewoonster van het pand bleek aanwezig te zijn. Naast 60 hennepplanten zijn diverse apparatuur in beslag genomen en later met toestemming van de bewoonster vernietigd. Daarnaast vond er ook diefstal van stroom plaats. De vrouw heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: schilders mishandeld door boze bewoner De politie heeft donderdagochtend een 34-jarige man uit Groningen in de Nachtegaalstraat op verdenking van zware mishandeling aangehouden, nadat hij twee schilders had mishandeld. De schilders stonden op een steiger en waren bezig met hun werkzaamheden toen de verdachte hun vroeg de radio zachter te zetten. Hoewel de schilders gehoor gaven aan het verzoek van de bewoner, bleek dit blijkbaar niet naar de zin van de verdachte te zijn. Hij kwam plotseling dwars door de voorruit heen, waarna hij een van de schilders in zijn gezicht stompte. Toen de andere schilder tussen beide wilde komen, kreeg ook hij een klap met een hard voorwerp. De schilders wisten na enkele klappen over en weer uiteindelijk van de steiger te vluchten. Zowel de verdachte als beide schilders zijn voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis. De schilders hebben inmiddels het ziekenhuis verlaten. De verdachte ligt nog steeds met een gebroken neus in het ziekenhuis. Aldaar zal de verdachte door de politie nader worden gehoord.

Zuidbroek: bromfietser en passagier gewond
Een 17-jarige bromfietser uit Zuidbroek en zijn even oude passagiere, uit Wildervank zijn donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Heiligelaan in Zuidbroek. De bromfiets waarop beiden zaten werd op de kruising met de Eikenlaan aangereden door een personenauto bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Zuidbroek. De vrouw reed achter een bestelbusje die een geparkeerde auto inhaalde. Nadat de bestelauto de stilstaande wagen gepasseerd was sloeg de vrouw af en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. Die kwam samen met zijn vriendin te vallen. De bromfietser liep beenletsel op. De verwondingen van de passagier zijn niet bekend. Beiden zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Veendam: winkeldieven aangehouden
De politie heeft donderdagavond in het Julianapark in Veendam een 40-jarige man en een 29-jarige vrouw, beiden uit Stadskanaal en een 29-jarige vrouw uit Ter Apel aangehouden wegens winkeldiefstal. Een getuige zag de drie uit een winkel in de Kerkstraat komen. Omdat ze zich opvallend gedroegen hield de getuige ze in de gaten en zag dat ze in het park de inhoud van een tas die ze bij zich hadden aan een ander man overdroegen. Die verstopte de inhoud van de tas. Vervolgens gingen de drie winkelende voetgangers opnieuw een winkel in de Kerkstraat binnen. De getuige waarschuwde de politie. Surveillerende agenten zagen dat de drie opnieuw het park inliepen en de inhoud van hun tas, die op dat moment bestond uit kleding, inspecteerden. De drie werden daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de verdachten de Mongoolse nationaliteit hebben. Ze waren niet in het bezit van verblijfs- en identiteitspapieren. Ze zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Winschoten: hennep in woning
In een woning aan de Hermelijlaan in Winschoten troffen politiemensen dondermiddag een kleine hoeveelheid hennepplanten aan. Surveillerende politiemensen roken een sterke hennepgeur die bij onderzoek uit een woning aan de Hermelijnlaan bleek te komen. In de woning werden een 27-jarige man uit Midwolda en een 35-jarige man uit Oude Pekela aangetroffen. Ze waren bezig met het knippen van enkele tientallen hennepplanten. Die bleken bij onderzoek uit de woning van de Midwolder te komen. Ook werden een geringe hoeveelheid lossen wiet en enkele assimilatielampen aangetroffen. Wiet(planten) en lampen zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn naar het politiebureau gebracht. In de woning van de Midwolder verdachte werden nog enkele attributen aangetroffen voor het opzetten van een hennepkwekerij. De in beslag genomen goederen worden vernietigd. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. Naar de betrokkenheid van de bewoner van de woning aan de Hermelijnlaan wordt nader onderzoek gedaan.

Inlichtingen afdeling Communicatie, tel: 0900-8844 (lokaal tarief)