Ingezonden persbericht

Per 1 mei meer dan 900.000 huishoudens voorzien van groene energie

Greenprices.nl, de onafhankelijke informatie- en prijsvergelijkingssite voor groene energie, constateert een duidelijke groei van de markt voor groene energie in het afgelopen kwartaal. Per 1 mei zijn er maar liefst meer dan 900.000 huishoudens voorzien van groene energie, eind vorig jaar waren er nog 775.000 groene energie-klanten.

Dit blijkt uit eigen onderzoek van Greenprices.nl onder alle aanbieders van groene energie. Met deze 900.000 groene energie-klanten is nu 13 % van het totaal aantal huishoudens in Nederland voorzien van groene energie. Ter vergelijking in Duitsland en Groot-Brittannië ligt dit percentage onder 1 %. Echter niet alleen aan de vraagkant, maar ook aan de aanbodkant signaleert Greenprices.nl een duidelijke groei. In totaal zijn er nu 18 aanbieders op de markt, waarvan Shell en Energiebedrijf.com de meest bekende nieuwste toetreders zijn (zie bijlage: nieuwe toetreders).

Om de consument duidelijkheid te verschaffen in deze groeiende markt biedt Greenprices op haar site, www.greenprices.nl, een helder en nauwkeurig overzicht van álle aanbieders, gerangschikt naar prijs, product en aanbiedingen. Middels het intoetsen van hun postcode kunnen consumenten eenvoudig achterhalen bij welke aanbieder de groene stroom voor hun huishouden het goedkoopst is en welke duurzame energiebronnen deze aanbieder gebruikt.

Om haar bezoekers een zo zuiver mogelijk beeld te geven, heeft Greenprices.nl op haar site álle concurrerende aanbieders, zowel de reguliere als de allernieuwste aanbieders van groene energie, opgenomen. Hiermee is www.greenprices.nl de enige vergelijkingssite in Nederland op het gebied van groene energie die écht helemaal groen is.