BedrijfsautoRAI

3-5-2002

Veertig Iveco Dailys voor Veldhuizen Verhuur

Door deze order is het totaal aantal trekkers in de verhuur met veertig uitgebreid tot 110 stuks, waarvan zestig procent uit Iveco's bestaat.

De Dailys, uitgerust met ABS, een 2,8 liter 146 pk Common Rail Unijet motor en een zesversnellingsbak, hebben een combinatiegewicht van maximaal 8,7 ton. Hiermee is het mogelijk de gesloten opleggers van 28 tot 50 m3, de auto-opleggers en de heftruckopleggers, die Veldhuizen eveneens in de verhuur heeft, met een BE-rijbewijs te trekken.

De Daily chassiscabine met enkele of dubbele cabine leent zich door zijn vrachtwagenchassis uitstekend voor de ombouw naar trekker. Dit samen met de robuuste aandrijflijn en de beste verhouding tussen eigen gewicht en combinatiegewicht waren de belangrijkste redenen voor de aankoop door Veldhuizen. Lokaal hebben zij zelf de Iveco Dailys voorzien van een luchtcompressor en een 2 koppelschotel.

Dhr. P.Veldhuizen, Algemeen Directeur Veldhuizen Wagenbouw kreeg uit handen dhr. J.Venstra, Business Unit Manager Light Iveco Benelux en dhr. H.van den Broek, Fleet Sales Manager Iveco Benelux, de sleutels overhandigd van de veertig nieuwe aanwinsten.