Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 3 mei 2002
·

Brand in zomerhuisje Noordwijk (D1)
Op donderdag 2 mei omstreeks 18.30 uur heeft een brand gewoed in een zomerhuisje aan de Prins Bernhardstraat. De brand is ontstaan in de keuken, maar de precieze oorzaak is nog onduidelijk. De brand kon met een emmer water worden geblust. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in.

Beroving tas Alphen aan den Rijn (D3)
Een 88-jarige Alphense is op donderdag 2 mei even voor 16.30 uur beroofd van haar tas. De Alphense liep met de fiets aan de hand over het trottoir bij de spoorwegovergang op de Laan der Continenten komende vanuit de richting van het winkelcentrum de Atlas. Een tegemoetkomende man pakte haar tas uit het fietsmandje en ging er vandoor. Twee getuigen, een brandweerman in een busje en een fietsster, reden achter de verdachte aan in de richting van de Atlas. De verdachte liet de tas vallen en wist te ontkomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Het gaat hierbij om een getinte man van ongeveer 25 jaar, 1.60 m en een fors postuur. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Alphen aan den Rjjn, telefoonnummer 0900 - 8844.

Automobilist verongelukt Nieuwveen (D3)
Een 25-jarige automobilist uit Hoofddorp is op donderdag 2 mei omsteeks 18.30 verongelukt na een verkeersongeval. Een 27-jarige automobilist uit Noorden reed met een aanhangwagen met platen over het Blokland in de richting van de Achterweg. De Hoofddorper reed in tegenovergestelde richting. Doordat de wind onder de platen kwam begonnen deze te klapperen waarna één van de platen afbrak en door de voorruit van het voertuig van de Hoofddorper kwam. De plaat kwam vervolgens tegen het hoofd van de Hoofddorper aan. De Hoofddorper werd overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. Het Blokland aan de zijde van de brug bij Vrouwenakker en aan de zijde van de Achterweg is enige tijd afgesloten geweest.

Verkeersongeval Ter Aar (D3)
Bij een verkeersongeval tussen twee auto's op donderdag 2 mei op de Vosholstraat raakten vijf personen gewond. Het ongeval gebeurde even voor 20.30 uur. Een 19-jarige automobilist uit Langeraar reed over de Vosholstraat in de richting van de Hoogerheidestraat. Uit tegemoetkomende richting kwam een 37-jarige automobilist uit Nieuwkoop en een 11-jarige inzittende. Vermoedelijk hield de automobilist uit Langeraar niet zoveel mogelijk rechts waardoor er een aanrijding ontstond. De 19-jarige automobilist en twee inzittenden van zijn voertuig, een 19-jarige Ter Aarse en een 18-jarige Langeraarder, raakten gewond. De twee inzittenden werden overgebracht naar het LUMC en de automobilist naar het Rijnland Ziekenhuis. De Nieuwkoper en zijn inzittende werden met letsel in het gezicht en beenletsel overgebracht naar het VU. De politie stelt een onderzoek ingesteld. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Rijden onder invloed Moordrecht (D2)
Bij een alcoholcontrole op donderdag 2 mei werd een 48-jarige automobilist uit Hendrik Ido Ambacht aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed over de Middelweg en werd voor de controle staande gehouden. Een blaastest gaf een uitslag aan van 460 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van vier uur.

Scooter rijdt tegen auto Nieuwerkerk a/d IJssel
Een 17-jarige Nieuwerkerker is donderdag 2 mei rond 13.10 uur met zijn scooter tegen een 30-jarige automobilist uit Den Haag aangereden. De scooterrijder wilde vanaf een benzinestation aan de Schielandweg de weg oprijden. Hij liet de Hagenaar die op dat moment wilde passeren, niet voorgaan. De scooterrijder is met letsel aan borst, been en arm naar het Groenehartziekenhuis overgebracht.

Bromfietser rijdt tegen auto Gouda
Een 17-jarige Gouwenaar is donderdag 2 mei rond 22.10 uur tegen de auto van een 35-jarige Gouwenaar aangereden. Beiden reden elkaar tegemoet op de Koningin Wilhelminaweg. De automobilist sloeg linksaf de J.P. Heyestraat in. De bromfietser raakte hem aan de achterkant en ging onderuit. De bromfietser is ter controle naar het Groenehartziekenhuis overgebracht.

Alcoholcontrole Nijverheidsweg Stolwijk
Een 41-jarige Boskoper is donderdagavond 2 mei aangehouden op de Nijverheidsweg wegens rijden onder invloed. De ademanalyse wees 335 ug/l uit. Hij heeft een proces-verbaal gekregen en een rijverbod van 2 uur. Een 40-jarige Stolwijker werd op dezelfde locatie aangehouden. De ademanalyse kwam op 250 ug/l. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur. Ook een 39-jarige Gouwenaar werd aangehouden wegens rijden onder invloed. De ademanalyse wees 305 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Onder invloed Waddinxveen
Agenten zagen donderdag 2 mei rond 23.30 uur een auto slingerend over de weg rijden .Op het Noordeinde is de automobilist te kennen gegeven dat hij moest stoppen. De verdachte, een 48-jarige Boskoper, had een ademalcoholgehalte van 705 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onder invloed Gouda
Op de Burgemeester van Reenensingel is donderdag 2 mei een 29-jarige Gouwenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De ademanalyse kwam uit op 460. Er is proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod van 4 uur.
Een 43-jarige Waddinxvener is op dezelfde weg aangehouden. Hij had een ademalcoholgehalte van 310 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Steekpartij Berkenwoude
Bij een steekpartij op de Kerkweg zijn donderdagavond 2 mei drie gewonden gevallen, een 17-jarige, een 18-jarige en een 32-jarige Berkenwoudenaar. Twee verdachten, een 23-jarige Bergambachtenaar en een 24-jarige Rotterdammer, zijn aangehouden. De steekpartij zou zijn ontstaan toen twee partijen ruzie met elkaar kregen om nog onduidelijke redenen. De partij waartoe de slachtoffers behoren, zou de auto van een van de verdachten hebben verplaatst waarna de verdachten zouden hebben gestoken. Het 17-jarige slachtoffer is in rug, been en oksel gestoken, het 18-jarige slachtoffer is in de long gestoken. Het 32-jarige slachtoffer is in de rug gestoken. Alledrie de slachtoffers zijn in het Groenehartziekenhuis opgenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Mishandeling en bedreiging Gouda (D2)
Een 27-jarige Waddinxveense heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. De vrouw liep gisteren even na 20.00 uur met een vriendin over de Markt. Ter hoogte van de Etos werd zij ruw aangestoten door een ongeveer 13-jarige jongen. Toen zij hem hierover aansprak werd zij uitgescholden, beetgepakt en in het gezicht geslagen. Door het vastpakken liep zij letsel op aan een pink. De vriendin trok vervolgens de jongen weg, waarna de twee vrouwen doorliepen. Nadat ze uit een winkel op de Markt kwamen werden zij buiten opgewacht door een groep jongens. Wederom liepen de vrouwen weg. De Waddinxveense voelde vervolgens een trap in de rug. Toen zij zich omdraaide werd zij met een steekvoorwerp door de jongen die haar eerder al had geslagen bedreigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Gouda, telefoonnummer 0900 - 8844.