Ingezonden persbericht

Persbericht

CDA-kandidaten met de trein door het Waterweggebied

Op vrijdag 3 mei zullen CDA-kandidaten voor de Tweede Kamer een campagnebezoek brengen aan het Waterweggebied. Met de trein van Rotterdam naar Hoek van Holland worden achtereenvolgens Rotterdam, Vlaardingen, Hoek van Holland, Maassluis en Schiedam aangedaan. De CDA-kandidaten zullen aan den lijve ondervinden waarom deze treinlijn omstreden is: criminaliteit, logistieke problemen, 'rondje om de kerk' , stampvolle spitstreinen en zwartrijden zijn onderwerpen die tijdens de rit aan de orde komen.

Vier zittende kamerleden: Maxime Verhagen (11), Agnes van Ardenne (14), Sybrand Haersma Buma (22) en Jan ten Hoopen (26) en twee kandidaat-kamerleden: Nicolien van Vroonhoven (25) en Jan de Vries (38) zullen vergezeld van CDA-ers uit de regio de gemeentes langs het Hoekse lijntje bezoeken.

In Rotterdam zullen de CDA-ers in gesprek gaan met de (spoorweg) politie en met Marokkaanse vaders waarbij de overlast rond het Rotterdamse Centraal Station aan de orde komt. In Vlaardingen wordt het Rom-rivierproject bezocht, een Vlaardings ontwikkelingsproject waar industrieterrein wordt omgevormd in woongebied. Hoek van Holland wordt als recreatiegebied, ingeklemd tussen wereldhaven en Westlands tuinbouwgebied, gepresenteerd. In Maassluis wordt een bezoek gebracht aan het sleepvaartmuseum alwaar Maassluise politieke vraagstukken onder de aandacht worden gebracht van de kamerleden in spe. Tenslotte gaat de CDA-karavaan naar Schiedam. Hier wordt een bezoek gebracht aan het Benelux-infocentrum waar de CDA-ers geinformeerd worden over de veiligheid op de nieuwe metrostations.